FinansWatch

Krisetilstand i Tide Forsikring – mulig oppbud

Eierne i Tide Forsikring truer med oppbud, men styreleder lanserer ny forretningsmodell og endring av vedtekter.

Det er høy temperatur i Tide forsikring.

I dag torsdag skal selskapet forsøke å få til en emisjon på 20 millioner kroner til selskapet. Ledelsen har ikke levert regnskap for 2019, og styret truer med å begjære oppbud, skriver Finansavisen.

Som bakgrunn for emisjonen skriver selskapet at lønnsomheten har vært under press i 2019 og 2020 som følge av prisøkninger etter en portefølje med dårlig lønnsomhet fra 2017 og 2018.

Tide Forsikring fikk heller aldri konsesjon og Finanstilsynet nektet dem å være agent. Nå truer Tide med oppbud hvis ikke eierne spytter  inn nye 20 millioner, og det etter flere andre emisjoner. I innkallingen til generalforsamling skriver styreleder J. Arthur Olafsen at det er laget forslag til en ny forretningsmodell og et forslag om endring av vedtekter.

Tidligere het det her at Tide Forsikrings virksomhet var forsikringsagentvirksomhet, salg og distribusjon av forsikringsprodukter. Nå skal dette endres til at Tide skal drive «helhetlig rådgivning til og tilrettelegge for selskaper innenfor eller i tilknytning til forsikringsbransjen og andre næringer i Norge og Norden».

 

Nordnet-eier åpner for børscomeback 

Brannkassen krymper for Gjensidige - har mistet fire partnere hittil i år 

Norgessjef Espen Opedal i Tryg ser lyset i tunnelen etter katastrofekvartal  

Mer fra FinansWatch

Danske Bank anket bedrageri-dom

Danske Bank i Norge ble i februar idømt å betale over 30 millioner kroner til et energiselskap etter at selskapet ble utsatt for direktørsvindel.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch