Zwipe: Nesten ingen inntekter

Zwipe i sin operasjonelle oppdatering for første kvartalet rapporterer 0,1 millioner kroner i omsetning, ned fra 1,7 millioner kroner samme tid i 2023.
Zwipe ved administrerende direktør Robert Puskaric. | Foto: Zwipe/Montasje
Zwipe ved administrerende direktør Robert Puskaric. | Foto: Zwipe/Montasje

Zwipe var på sitt høyeste i 2021 verdsatt over 800 millioner kroner, nå etter flere emisjoner og stort kursfall er markedsverdien snevre 58 millioner kroner. 

CEO, Robert Puskaric skriver i oppdateringen at selskapet har fokusert på implementeringen av restruktureringen, samt ny strategi med fokus på Zwipe Access.

Den operasjonelle kontantstrømmen, før endringer i arbeidskapital var på -16,7 millioner kroner i første kvartal 2024, mot -24,9 millioner kroner til samme tid i 2023. Selskapet trekker frem lavere operasjonelle kostnader som hovedgrunn til bedringen.

Zwipe varslet tidligere i år i en børsmelding at de ønsker å kutte driftskostnader med 40 millioner kroner.

Les mer: Zwipe kutter kostnader med 40 millioner kroner

Etter gjennomføringen av emisjonen som ga 35 millioner kroner i kapital, har bedriften 42,3 millioner kroner i kontanter og kontantekvivalenter ved utgangen av første kvartal 2024. Alt annet likt kan det se ut som en emisjon er på døren, med mindre selskapet klarer å snu skuten.

Vesentlige hendelser i kvartalet

  • Zwipe annonserer en ny strategisk retning med fokus Zwipe Access samtidig som de gjør en omstrukturering for å skape en kortere vei til lønnsomhet.
  • Tadera og Zwipe kunngjør at det biometriske smartkortsystemet Zwipe Access har gjennomført vellykkede operasjonelle tester og evalueringer ved National Safe Skies Alliance, Inc. (Safe Skies) ved Richmond International Airport (RIC).
  • SCAP, den ledende distributøren av adgangskontrollkort og -lesere i Frankrike, med fokus på å tilby avanserte sikkerhetsløsninger basert på RFID, vil introdusere det innovative ”biometriske systemet på kort” til SCAPs kunder i Frankrike.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også