To norske fintechbedrifter på prestisjetung liste

Financial Times kårer hvert år Europas raskest voksende selskaper. I år har to norske fintechbedrifter gjort sitt avtrykk på listen. 
Administrerende direktør i Fair Group, Christian Aandalen. | Foto: Fair Collection
Administrerende direktør i Fair Group, Christian Aandalen. | Foto: Fair Collection

Øverst på listen av de norske selskapene finner man Fair Collection, spesialisert innen inkasso og fakturahåndtering. Selskapet ble tildelt nummer 27 av 1000, med en imponerende vekst på 3.597 prosent i perioden 2019 til 2022. 

Administrerende direktør i Fair Group, Christian Aandalen, forteller til FinansWatch hva han tror skiller Fair Collection fra andre i samme bransje. 

– Vi tror nøkkelen til suksess har vært vårt fokuset på bærekraft innen finans. Tilbakemeldingene fra de som har valgt oss er at vi for eksempel er mer bærekraftige enn andre aktører. Dessuten har vi stort fokus på det sosiale innenfor innfordringer og gir for eksempel lavere gebyrsatser enn andre selskap med lignende tjenester. 

Siden selskapets inntog i markedet sommeren 2019 har Fair Collection blitt mer lønnsomt, men hva er så veien videre? 

– Først og fremst vil vi vokse enda større i det norske markedet. Likevel prøver vi på å utvide til flere land i Norden, henholdsvis Sverige, Finland og Danmark i løpet av 2025, sier Aandalen. 

Fintech selskapet som også imponerer på listen er Aprila Bank. De ble rangert som nummer 227 med en vekst på 784 prosent i perioden 2019 til 2022. På Aprilas Linkedin profil skriver de at kan takke hardt arbeid, engasjement og dedikasjon hos deres medarbeidere, og tillit og støtte fra kunder og samarbeidspartnere. 


Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også