Aprila Bank henter kapital i en rettet aksjeemisjon

Banken ønsker å hente inn penger raskt, og styret mener det er i både bankens og aksjonærenes felles interesse å gjøre det uten hensyn til aksjonærenes fortrinnsrett.
Administrerende direktør i Aprila Bank, Halvor Sannes Lande. | Foto: Aprila Bank
Administrerende direktør i Aprila Bank, Halvor Sannes Lande. | Foto: Aprila Bank

Banken vil hente inn 43 millioner kroner ved å utstede totalt 6.581.865 ordinære aksjer i en rettet emisjon mot bankens 149 største eksisterende aksjonærer per 9. februar 2024. Det skriver banken i en pressemelding. 

Emisjonen er også rettet mot andre investorer som kan delta lovlig uten å utløse prospektplikt. Tegningskursen per tilbudsaksje er på 6,50 kroner. Det inkluderer en premie på 10 øre per aksje, og en rabatt på 5 øre per aksje, sammenlignet med den volumvektede gjennomsnittskursen på aksjene i løpet av de 30 kalenderdagene før 4. februar.

Banken sier at de har vurdert alternative måter å innhente kapital, men at de ved å utstede en garantert rettet emisjon vil være i stand til å gjennomføre emisjonen på en effektiv måte under dagens markedsforhold.

«Etter grundige overveielser er styret av den oppfatning at det vil være i selskapets og aksjonærenes felles interesse å hente inn egenkapital gjennom en rettet emisjon uten hensyn til aksjonærenes fortrinnsrett», skriver banken i pressemeldingen.

Emisjonen er garantert fulltegnet av selskapene SES og Kvantia. Begge garantistene er aksjonærer i Aprila Bank fra før. SES er bankens største aksjonær med 19,8 prosent eierandel av de utestående aksjene i selskapet, mens Kvantia har en andel på 3,7 prosent.

SES har fått tillatelse fra Finanstilsynet til å erverve inntil 25 prosent av de utestående aksjene, forutsatt at de erverves innen utgangen av februar. Emisjonens søknadsperiode starter tirsdag, og utløper torsdag klokken 16. Den endelige tildelingen av tilbudsaksjene vil bli fastsatt etter eget skjønn av bankens syre etter søknadsperioden er avsluttet.

Aprila Bank slapp for øvrig tallene for fjerde kvartal tirsdag morgen, der banken kunne vise til et resultat etter skatt på 23 millioner kroner i 2023. Det er første året banken leverer et årsoverskudd siden oppstarten i 2017.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også