NBX fikk grønt lys til å starte opp som e-pengeforetak

Fintech-selskapet har fått tillatelsen som trengs fra Finanstilsynet for å tilby betalings- og overføringstjenester. 
– GIR TRYGGHET: Administrerende direktør i NBX, Stig Kjos-Mathisen, sier at tillatelsen fra Finanstilsynet gir en trygghet for både kunder og partnere.
– GIR TRYGGHET: Administrerende direktør i NBX, Stig Kjos-Mathisen, sier at tillatelsen fra Finanstilsynet gir en trygghet for både kunder og partnere.

Finanstilsynet har gitt Norwegian Block Exchange (NBX) grønt lys for konsesjon som e-pengeforetak, opplyser selskapet i en børsmelding. 

Tillatelsen innebærer at fintech-selskapet nå kan tilby produkter og tjenester som betalings- og overføringsjenester, på lik linje som tradisjonelle finansforetak.

Selskapet opplyser om at tillatelsen gjør det enklere å samarbeide med andre selskaper innen finans, da NBX nå må møte de samme regulatoriske kravene som andre finansforetak. 

– Å operere under en konsesjon som e-pengeforetak viser at vi er i stand til å etterleve de strengeste kravene til styring og etterlevelse. NBX er et norsk selskap med et nordisk avtrykk. At vi er vurdert og regulert av det norske Finanstilsynet gir trygghet for både kunder og partnere når de gir oss tillit til å forvalte verdiene deres, sier administrerende direktør i NBX, Stig Kjos-Mathisen, i børsmeldingen. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også