Huddlestock nær dobling av inntektene

Teknologiselskapet Huddlestock har nesten doblet inntektene på ett år, men underskuddet vokser raskere.
Huddlestock-sjef John E. Skajem | Foto: Huddlestock
Huddlestock-sjef John E. Skajem | Foto: Huddlestock

Huddlestock leverte et resultat etter skatt på minus 20,6 millioner kroner for tredje kvartal. Det er 17 millioner svakere enn i tilsvarende periode i fjor. Det fremgår av selskapets kvartalsrapport som ble offentliggjort torsdag. 

Så langt i år har selskapet et underskudd på 45,2 millioner kroner.

Selv om pengene fortsatt renner raskere ut enn inn for teknologiselskapet, er det en tydelig positiv utvikling på topplinjen.

Inntektene i tredje kvartal endte på 21,7 millioner kroner, opp fra 11,6 millioner i tilsvarende periode i fjor. Legger vi på omsetningen fra første halvår, står Huddlestock så langt i år med 62,5 millioner kroner i inntekter. Det tilsvarer en økning på 90 prosent.

– Vår vilje til å bruke gass og bremser samtidig for å oppnå både inntektsvekst og bedre driftsmargin har vist seg som en god strategi og vil derfor fortsette, sier Huddlestock-sjef John E. Skajem i en kommentar til tallene.

Huddlestock er et teknologiselskap som selger datasystemer og programmer som en tjeneste, altså via abonnement. Selskapets ledelse følger derfor nøye med på utviklingen i tilbakevendene inntekter, på engelsk kjent som «recurring revenuese». I årets tre første kvartaler er disse på 29,2 millioner kroner, mot 4,7 millioner kroner i tilsvarende periode i fjor.

Ledelsen i Huddlestock har tidligere kommunisert et mål om et positivt EBITDA-resultat i 2024, og dette målet står fast.

Ved utgangen av tredje kvartal hadde Huddlestock 6,5 millioner kroner i banken og 25,4 millioner kroner i utestående kundefordringer.

Selskapet hadde ved utgangen av kvartalet en samlet gjeld på 139,4 millioner kroner. Det er 86,6 millioner mer enn ved årsskiftet. På andre siden av balansen består eiendelene blant annet av 135,8 millioner kroner i goodwill og 68 millioner immaterielle eiendeler knyttet til 68,3 forskning- og utvikling og videre 24,1 millioner knyttet til teknologi.

Selskapet gjennomførte nylig en emisjon der 17,5 millioner kroner ble hentet inn i ny aksjekapital.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også