Huddlestock dropper reparasjonsemisjon

Småaksjonærer som ikke selv tok initiativ til å være med på Huddlestocks rettede emisjon, mister muligheter til rabatt og tildeling av kjøpsopsjoner når reparasjonsemisjonen nå skrinlegges.
VURDERTE KOSTAD-NYTTE: Huddlestock-sjef John E. Skajem og resten av styret i selskapet landet på at kostnaden av å gjennomføre en reparasjonsemisjon oversteg nytten for selskapets eiere. | Foto: Huddlestock
VURDERTE KOSTAD-NYTTE: Huddlestock-sjef John E. Skajem og resten av styret i selskapet landet på at kostnaden av å gjennomføre en reparasjonsemisjon oversteg nytten for selskapets eiere. | Foto: Huddlestock

En børskurs marginalt over emisjonskursen er hovedforklaringen for at Huddlestock nå dropper gjennomføringen av selskapets varslede reparasjonsemisjon.

Det var fredag ettermiddag Huddlestock varslet at selskapet ønsket å hente inn friske penger gjennom en emisjon rettet mot en gruppe investorer. Mandag formiddag kunne selskapet opplyse om at den rettede emisjonen var på plass og at 17,5 millioner kroner skulle hentes inn. Selskapet opplyste også at eksisterende aksjonærer trolig ville få mulighet til å delta i emisjonen på samme vilkår gjennom en reparasjonsemisjon.

Den rettede emisjonen ble gjennomført på en kurs på 1,20 kroner per aksje, 28 øre under kursen ved børsslutt fredag ettermiddag. Deltagere i emisjonen ble i tillegg tildelt 1 kjøpsopsjon per 2 aksjer de tegnet i emisjonen. Opsjonene fikk en innløsningspris på 1,80 kroner og en løpetid på 12 måneder. 

Les mer: Huddlestock henter 17,5 millioner i emisjon

Mandag falt aksjekursen til Huddlestock ned mot emisjonskursen på 1,20 kroner, og mandag og tirsdag har aksjekursen ligget mellom 1,32 kroner og 1,235 kroner.

I en børsmelding går det frem at styret mener nivået på aksjekursen tilsvarer at reparasjonsemisjonen ikke bør gjennomføres. Styret viser til at kostnadene ved å gjennomføre emisjonen trolig er høyere enn den økonomiske fordelen aksjonærene eventuelt mister ved å ikke delta i emisjonen. Styret skriver at det også har tatt hensyn til at aksjonærene mister muligheten til å bli tildelt kjøpsopsjoner.

Styret viser videre til at deltagelsen i emisjonen var «ganske bred» blant de eksisterende aksjonærene, 

«Investorer som kontrollerer nær 70 prosent av aksjene i selskapet ble kontaktet i forbindelse med den rettede emisjonen», skriver styret og legger til at selskapet i tillegg ble kontaktet av flere aksjonærer som ville være med – og at alle disse fikk være med.

Styret konkluderer med at selskapet gjennom den rettede emisjonen klarte å få til en «tilstrekkelig likebehandling av selskapets aksjonærer.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også