Klarna-ansatte går ut i streik etter resultatløse tarifforhandlinger

Klarna skal ha gått langt i å advare de ansatte om ulempene ved å inngå en kollektivavtale.
STREIK: De ansatte i Klarna går ut i streik etter å ha kjempet for å få en tariffavtale. | Foto: Klarna/pr
STREIK: De ansatte i Klarna går ut i streik etter å ha kjempet for å få en tariffavtale. | Foto: Klarna/pr

Betalingsgiganten Klarna, som opererer i ”kjøp nå, betal senere”-segmentet, trenerer arbeidet med å få på plass en kollektivavtale for sine ansatte i Stockholm. Det mener selskapets ansatte, som går ut i streik 7. november for å få fart på prosessen, skriver Børsen på bakgrunn av en artikkel i svenske Finansliv.

Forhandlingene mellom de to fagforeningene Unionen og Sveriges Ingeniører skal ha pågått i åtte måneder uten at partene har kommet til enighet.

Klarna skal også ha delt ut løpesedler med advarsler om ulempene ved å inngå en kollektivavtale. På det sosiale mediet X skrev Klarnas administrerende direktør Sebastian Siemiatkowski at streikevarselet har ført til stress blant de ansatte.

– De har trodd at de selv kan bestemme om de vil streike eller ikke. Fagforeningene sier at de vil bli ekskludert og miste kompensasjonen hvis de ikke streiker. Fagforeningene sier at de vil bli satt på en liste og aldri få lov til å melde seg inn i andre fagforeninger igjen hvis de ikke streiker.

Klarna har nylig kunngjort planer om å outsource 500 kundeservicejobber til to konsulentselskaper. Dette gjelder imidlertid ikke i Danmark, der betalingsselskapet melder om vekst.

Saken er skrevet av vårt søstermedie, FinansWatch Danmark, og er oversatt av Trym Isaksen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også