Lars Vangen Jordet blir ny administrerende direktør i Spense

Han skal lede teknologiselskapets arbeid med skalering og internasjonalisering.
NY ROLLE: Lars Vangen Jordet går fra stillingen som Chief Operating Officer til CEO i Spense. | Foto: Spense
NY ROLLE: Lars Vangen Jordet går fra stillingen som Chief Operating Officer til CEO i Spense. | Foto: Spense

Vangen Jordet har siden april vært Chief Operating Officer i Spense. Nå tar han over rollen som Chief Executive Officer, mens selskapets gründer Jonas Lisgård vil fokusere på forretningsutvikling. 

– Spense adresserer et enormt marked. Vi løser fundamentale utfordringer for bilforhandlerne når det gjelder digitalisering og kundereise. Jeg er imponert over gjengen jeg er blitt kjent mer her, og nå er vi klare for virkelig å trykke på gassen, både i Norge og internasjonalt. Det er utrolig spennende, sier Vangen Jordet i en pressemelding. 

Lars Vangen Jordet har blant annet har ledet bilvirksomheten til FINN.no og bilvirksomheten til Adevinta i Spania, samt vært adm. direktør i Schibsted Vekst. 

– Med sin erfaring fra teknologiselskaper som leverer tjenester til bilbransjen har Lars perfekt bakgrunn for å ta Spense til neste nivå. Dette er rett og slett et marked han kan ut og inn. Samtidig er jeg glad for at Jonas vil fortsette sin fantastiske innsats for å skape interesse for Spense blant kunder, forretningsforbindelser og investorer, sier styreleder Klaus-Anders Nysteen i Spense.

Innovativ løsning

Spense har utviklet en innovativ løsning som effektiviserer driften til bilforhandlere og verksteder betydelig, digitaliserer en rekke manuelle prosesser og bidrar til bedre likviditet, skriver selskapet videre. 

Løsningen er integrert med bilforhandlersystemer og ulike betalingstjenester slik at kundene kan bruke sine foretrukne betalingsmåter, inkludert å utsette betalingen helt eller delvis. En verkstedkunde vil få en enkel oversikt og kunne levere og hente bilen når han eller hun vil, alt håndtert via mobilen. Selskapets ubeskjedne mål er å bli «the way to pay» for bilbransjen. 

Ser frem til veien videre

Blant kunder og samarbeidspartnere er Porsche, Skoda og Cupra samt forhandlersystemer som Incadea, Helios, Vitec og Norbits. 

– Jeg er veldig glad for at Lars nå tar stafettpinnen som Spense-sjef. Siden oppstarten for tre år siden har vi jobbet knallhardt og skapt noe som kan bli et norsk teknologieventyr. Vi har fått inn spennende kunder, sentrale samarbeidspartnere og solide investorer, som Gjensidige. Jeg gleder meg til veien videre med Spense, sier Spense-gründer Jonas Lisgård, som fremover vil lede selskapets arbeid med forretningsutvikling.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også