Fintech-selskap vil revolusjonere mobilbetaling i butikk

Moss-baserte Fygi Technologies vant teknologipris med betalingsløsningen: scan-pay-go.
TEKNOLOGIPRIS: Fygi Technologies vant den norske utgaven av Mastercards oppstartsprogram Lighthouse FINITIV våren 2023. | Foto: Masercard
TEKNOLOGIPRIS: Fygi Technologies vant den norske utgaven av Mastercards oppstartsprogram Lighthouse FINITIV våren 2023. | Foto: Masercard
av SYNNØVE PRYTZ BERSET

I konkurranse med fem andre norske fintech-selskaper vant Fygi Technologies den norske utgaven av Mastercards oppstartsprogram Lighthouse FINITIV våren 2023. 

Ønsker å ekspandere

Med sin scan-pay-go-løsning ønsker de å erstatte kassaapparatet ved å gjøre brukernes mobiltelefoner til et betalingssystem, uten å bruke en app. 

Brukerne skanner en butikkspesifikk QR-kode for å starte betalingen. Tidligere år har blant annet de norske fintech-selskapene Aprila og Dintero vunnet prestisjeprogrammet. Prisutdelingen fant sted på teknologikonferansen Latitude59 i Tallinn.

– Vi er superstolte over å vinne Mastercard Lighthouse FINITIV-programmet i Norge blant så mange sterke fintech-konkurrenter. Vi har etablert et veldig sterkt vekstgrunnlag, spesielt gjennom våre partnerskap med globale og nasjonale betalingsleverandører, frivillige organisasjoner og teknologileverandører til detaljhandel. Mastercards nettverk og dype innsikt har vært en gamechanger for oss, og dette gir oss energi til å ekspandere til Europa og utover raskere, sier Amund Skaaden, administrerende direktør i Fygi Technologies.

– Ryddig og skalerbar løsning

Mastercard Lighthouse FINITIV-programmet blir arrangert to ganger i året for nordiske og baltiske tidligfaseselskaper i fintech-bransjen. Gjennom tre workshops får selskapene råd og hjelp til å utvikle seg videre fra eksperter i Mastercard; de nordiske toppbankene SEB, Danske Bank, DNB, Swedbank og OP Financial Group; programmets teknologipartner AWS; rådgivere fra FinTech Mundi og Invenio Growth; og en stor investorkrets.

Formålet med programmet er å legge til rette for å etablere partnerskap mellom deltakerselskapene og samarbeidspartnerne, og mellom deltakerne selv.

Ifølge Erlend Nitter-Hauge, leder for Fintech Partnerships hos DNB, er Fygi noen å følge med på. 

– Målet deres er å fjerne flaskehalsen ved å stå i kø for å betale på salgsstedet. Løsningen deres er ryddig, skalerbar og lett tilgjengelig på mobiltelefonen din. Teamet er svært dyktige og har en god blanding av erfaring fra tidligere satsinger, og en sunn dose galskap, sier han. 

Vinneren av Mastercard Lighthouse FINITIV-programmet mottar en invitasjon til å presentere på Mastercards globale Start Path-program.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå


Les også