19 prosent mislighold – stanser nye lån på ubestemt tid

Monio trenger tid til å gå gjennom låneporteføljen og sikre at ikke flere lån blir misligholdt. 
Daglig leder Marius Dybdahl i Monio vil vinne tilbake investorenes tillit. Derfor settes alle nye utlån på vent. | Foto: Monner Crowd
Daglig leder Marius Dybdahl i Monio vil vinne tilbake investorenes tillit. Derfor settes alle nye utlån på vent. | Foto: Monner Crowd

Folkefinansieringsaktøren Monio, som er eid av SR-bank, har per nå en andel misligholdte lån på 19 prosent. Det vil si at av 370 millioner i utestående lån, er i overkant av 70 millioner misligholdt. 

Nå setter Monio alle nye lån på vent mens de går gjennom porteføljen for å sikre at ikke flere lån blir misligholdt. Daglig leder Marius Dybdahl i Monio sier selskapet må se til at fremtidige caser er attraktive for investorene. 

– Dette har kraftig svekket tilliten til oss. Den må vi vinne tilbake. Det får ta den tid det tar. Jeg vil ikke si et spesifikt tidspunkt, men vi jobber for at vi skal være tilbake i markedet i år. Men det viktigste for oss at vi gjør en ryddig jobb, sier Dybdahl til Shifter.no.

Nå skal SR-bank være villige til å tilby lån til utbyggerselskaper som har lånt penger hos Monio, for å unngå at disse havner i trøbbel som følge av stansen i videre utlån. Monio og SR-bank kunngjorde i forrige uke at det skal settes av et tosifret millionbeløp for å begrense investorenes mulige tap. 


Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også