Monio vil dekke investortap etter lån til underslagsdømt mann

Én Monio-kunde står har misligholdt 23 lån for til sammen 40 millioner kroner – nå vil folkefinansieringsplattformen dekke deler av investorenes tap.
Glenn Sæther er styreleder i Monio og sitter i konsernledelsen i Sparebank 1 SR-Bank. | Foto: SR-Bank / PR
Glenn Sæther er styreleder i Monio og sitter i konsernledelsen i Sparebank 1 SR-Bank. | Foto: SR-Bank / PR

SR- Banks folkefinansieringsplattform Monio, vil dekke deler av tap som investorene er i ferd må å bli påført på grunn av lån som blir misligholdt, det sier styreleder i Monio Glenn Sæther til E24. Nøyaktig hvor mye av investorenes tap som skal dekkes blir ikke opplyst med begrunnelse i at lånene er overført til inkassoselskapet Intrum Capital for inndrivelse. Løsningen Monio ser for seg, krever dermed Intrums velsignelse. 

– Dette handler om å reetablere tilliten til Monio, sier Sæther til E24.

Ifølge avisen har Monio hjulpet en låntaker å få 160 millioner kroner i lån gjennom kundens selskaper, uten å opplyse om at mannen var ilagt konkurskarantene og er dømt for underslag. Monio opplyser til E24 at samtlige av de 23 lånene til mannens selskaper er misligholdt og overført til inkassoselskapet Intrum for inndrivelse. Her har långiverne 40 millioner kroner utestående. Ifølge E24 skal Monio dekke et tosifret millionbeløp for å begrense mulige tap for rundt 1.800 småsparere.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også

FORTSATT MED: Øyvind Thomassen er fortsatt med som leder i Sbanken etter DNB-fusjon | Foto: Sbanken

Dette gjør Sbanken-sjefene i dag

For abonnenter