Kriserammet selskap doblet underskuddet etter rapporteringsfeil

Blokkjedeselskapet DLTX faller videre på børsen etter børsmelding.
Blokkjede-aktøren DLTX må revidere kvartalsrapporten fra 4. kvartal, etter at en gjennomgang av tallene viser at underskuddet er dobbelt så stort som først antatt.
Blokkjede-aktøren DLTX må revidere kvartalsrapporten fra 4. kvartal, etter at en gjennomgang av tallene viser at underskuddet er dobbelt så stort som først antatt.

Onsdag kveld sendte blokkjedeselskapet DLTX ut en børsmelding om at selskapets kvartalsrapport for 4. kvartal inneholdt en feil. 

Nå da feilen er oppdaget, anslår DLTX at selskapet vil levere et underskudd på 27 millioner dollar for kvartalet, mot tidligere anslått 14,2 millioner dollar. Det er nesten en dobling av selskapets anslåtte underskudd. 

Samtidig justeres den estimerte egenkapitalen fra 14,2 til 4 millioner dollar.

DLTX vil legge fram nye, justerte tall 27. april. 

«Som forberedelse til årsrapporten for 2022 har selskapet oppdaget at de rapporterte tallene inneholder visse feil relatert til kostnader knyttet til earn-out-vederlaget i henhold til DSM-transaksjonen. I tillegg har visse hendelser inntruffet etter den opprinnelige godkjenningsdatoen for regnskapet for fjerde kvartal 2022, og hvis slike hendelser var kjent på den opprinnelige godkjenningsdatoen, ville de ha ført til justering av regnskapet for fjerde kvartal. Som et resultat av etterfølgende hendelser har selskapet, i tett dialog med sine revisorer, også brukt en mer konservativ tilnærming til sin investeringsportefølje», står det i børsmeldingen fra DLTX.

DLTX har falt 70 prosent på Oslo børs hittil i år. Både styreleder og toppsjef har forlatt selskapet de siste månedene, skriver Dagens næringsliv

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også