Kryptobørsen MiraiEx blir Firi

Den norske handelsplassen for kryptovaluta, MiraiEx, skifter navn og signaliserer internasjonale vekstplaner.
Adm. dir. Thuc Hoang og driftsdirektør Marius Blaker Høgevold. | Foto: Firi
Adm. dir. Thuc Hoang og driftsdirektør Marius Blaker Høgevold. | Foto: Firi

MiraiEx, en norsk børs for kryptovaluta, har nytt sterk vekst det siste året. Nå skifter selskapet navn til Firi og signaliserer samtidig at de vil vokse ut av Norge og bli en nordisk aktør i 2022. Selskapet skal også tilby sine brukere månedlig sparing i en kryptoportefølje.

– Siden oppstarten i 2017 har over 100.000 nordmenn investert i kryptovaluta gjennom plattformen vår og vi er nå klare til å ta neste skritt. Mange har fått øynene opp for at krypto kan være en viktig del av den langsiktige spareplanen og vi venter at veksten vil fortsette de kommende årene. Ved å skifte navn til Firi symboliserer vi våre norske røtter når vi skal ekspandere og tilby sikker og enkel sparing i hele Norden, sier adm. direktør Thuc Hoang i Firi i en pressemelding. 

Den nye spareplanen lar brukerne opprette månedlige trekk fra konto til sparing i kryptovaluta, slik mange allerede gjør med fond.

– Som et av Norges raskest voksende selskap ønsker vi å tilby landets tryggeste, enkleste og mest inkluderende tjeneste for kjøp og salg av digital valuta. Da passer det bedre med et enkelt, solid og norsk navn som Firi, som betyr «fyrtårn» på Norrøn. Det spiller på at vi skal lyse opp nordboernes interesse og kunnskap om kryptovaluta, sier Hoang. 

Foreløpig kreves det norsk BankID for å bruke løsningen, men muligheter for nordiske kunder er på vei.

– I første omgang ønsker vi å gjøre kryptovaluta enkelt og tilgjengelig for norske kunder, men vi planlegger også å utvide horisonten etter hvert. Det er store muligheter i andre markeder, og vi har konkrete planer om ekspansjon til Sverige og Danmark i løpet av 2022, sier driftsdirektør Marius Blaker Høgevold. 

Firi ser for seg å ha en stor del av det nordiske markedet neste år.

– Vi tror at over 600.000 nordmenn vil ha investert i kryptovaluta innen utgangen av neste år og det er også stor interesse i Sverige og Danmark. Vi ønsker naturligvis å ta en større del av markedet, og ambisjonen er å ha 500.000 kunder i Skandinavia i løpet av 2022, avslutter Høgevold.

Styreleder i SEC mener krypto plattformer bør reguleres 

Vipps har ansatt 94 personer under pandemien

Harmonychain kjøper eiendom for å utvikle datasenter 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Les også