FinansWatch

Styreleder i SEC mener krypto plattformer bør reguleres

Styreleder i USAs finanstilsyn, Securities and Exchange Commission (SCE) mener regulering av kryptovaluta vil være hensiktsmessig.

Foto: Soeren Stache/AP/Ritzau Scanpix

Krypto plattformer bør reguleres, det mener styreleder for det amerikanske finanstilsynet SEC, Gary Gensler ifølge Financial Times.

En regulering vil føre til investorbeskyttelse, forsvar mot ulovlig aktivitet og opprettholdelse av økonomisk stabilitet.

Han understreker at kryptomarkedet i dag har en enorm verdi over hele verden.

Flere kryptobørser har blitt tilbudt å registrere seg hos tilsynsmyndighetene i USA, men til Genslers skuffelse har de ikke gjort det.

– Det er mange krypto plattformer som opererer i dag som ville takle reguleringer. Det er bedre å be om tillatelse enn tilgivelse, sa Gensler til Financial Times.

Mer fra FinansWatch

Vil refinansiere gjeld med stabil krypto

Fintech-selskapet Horde har initiert tjenesten Bustad, som gjør at gjeldstyngede huseiere kan selge ut deler av huset sitt for å betale ned på lån. Boligkjøpene finansieres av stablecoinen Bustad coin.

Disse bankene hever renten tirsdag

Etter at Norges Bank hevet styringsrenten med 0,5 prosentpoeng forrige uke har flere av Norges banker bestemt seg for å heve sine rentesatser.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch