Harmonychain kjøper eiendom for å utvikle datasenter

Arctic Core AS, som er et heleid datterselskap av Harmonychain AS, har kjøpt eiendom på 995 kvadratmeter i Halden.
Fra venstre: Styreleder Bjørn Zachrisson, administrerende direktør Ola Stene-Johansen, teknologidirektør Christian Rustad og operasjonsdirektør Ben Miklozek. | Foto: Harmonychain
Fra venstre: Styreleder Bjørn Zachrisson, administrerende direktør Ola Stene-Johansen, teknologidirektør Christian Rustad og operasjonsdirektør Ben Miklozek. | Foto: Harmonychain

I en børsmelding i dag kommer Harmonychain ut med at de har investert i eiendom i Halden på 995 kvadratmeter. Selskapet opplyser i meldingen at kjøpet ble 100 prosent gjennomført med egenkapital.

«Eiendommen er en del av en tidligere industriell eiendom, og har tilgang til transformatorer på stedet. Den krever en viss utvikling i arbeidet med å skalere driften til ønsket nivå. Vi planlegger å bruke eiendommen til vår egen maskinvare, testenheter og/eller hosting av datamaskinvare med høy ytelse for tredjeparter.», skriver selskapet i børsmeldingen.

Selskapet planlegger å tilby tjenester for kunder som ønsker å etablere tradisjonelle datasentre, HPC og blockchain-verifisering i Norge.

Harmonychain skriver videre at de fortsatt er på jakt etter aktuelle eiendommer for utlån eller kjøp.

Bom i utviklingen

Selskapet utviklet en databrikke som er spesialdesignet for å utvikle kryptovaluta, tidligere i sommer. Et annet datterselskap, Lokotech, sto klar for produksjon og salg av teknologien. Det som derimot skjedde var at databrikkene til selskapet ikke klarte å utnytte den energien den skulle.

«Simuleringen tilsier imidlertid at hver chip kun forbruker 0.3W, noe som tilsvarer at det kan bli behov for opptil 10 ganger flere chips for å nå denne ytelsen. Dette vil igjen kunne øke produksjonskostnadene betydelig, slik at Lokotechs Scrypt Miner blir mindre konkurransedyktig», skrev Harmonychain i børsmeldingen da.

I klartekst betyr dette at man må putte ti ganger så mange brikker inn i hver maskin for å oppnå ønsket ytelse enn hva man tidligere har trodd og kommunisert.

Som en naturlig følge av simuleringen har selskapet iverksatt tiltak for å få produksjonskostnadene redusert. Samtidig som de sier de vil vurdere «ulike strategiske alternativer».

Harmonychain har tidligere kommunisert at brikkene deres vil være den mest effektive måten å utvinne visse typer kryptovaluta på. For en tid tilbake offentliggjorde de også en salgsavtale med Keytouch Technologies som ville gi selskapet rundt 900 millioner i inntekter.

Test ga utviklingssmell for norsk krypto-selskap

Harmonychain lander sin første kontrakt – uten ferdig produkt

Frykt for industrispionasje og bestikkelser bremset børsnotering for Harmonychain 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også