FinansWatch

Harmonychain kjøper eiendom for å utvikle datasenter

Arctic Core AS, som er et heleid datterselskap av Harmonychain AS, har kjøpt eiendom på 995 kvadratmeter i Halden.

Fra venstre: Styreleder Bjørn Zachrisson, administrerende direktør Ola Stene-Johansen, teknologidirektør Christian Rustad og operasjonsdirektør Ben Miklozek. | Foto: Harmonychain

I en børsmelding i dag kommer Harmonychain ut med at de har investert i eiendom i Halden på 995 kvadratmeter. Selskapet opplyser i meldingen at kjøpet ble 100 prosent gjennomført med egenkapital.

«Eiendommen er en del av en tidligere industriell eiendom, og har tilgang til transformatorer på stedet. Den krever en viss utvikling i arbeidet med å skalere driften til ønsket nivå. Vi planlegger å bruke eiendommen til vår egen maskinvare, testenheter og/eller hosting av datamaskinvare med høy ytelse for tredjeparter.», skriver selskapet i børsmeldingen.

Selskapet planlegger å tilby tjenester for kunder som ønsker å etablere tradisjonelle datasentre, HPC og blockchain-verifisering i Norge.

Harmonychain skriver videre at de fortsatt er på jakt etter aktuelle eiendommer for utlån eller kjøp.

Bom i utviklingen

Selskapet utviklet en databrikke som er spesialdesignet for å utvikle kryptovaluta, tidligere i sommer. Et annet datterselskap, Lokotech, sto klar for produksjon og salg av teknologien. Det som derimot skjedde var at databrikkene til selskapet ikke klarte å utnytte den energien den skulle.

«Simuleringen tilsier imidlertid at hver chip kun forbruker 0.3W, noe som tilsvarer at det kan bli behov for opptil 10 ganger flere chips for å nå denne ytelsen. Dette vil igjen kunne øke produksjonskostnadene betydelig, slik at Lokotechs Scrypt Miner blir mindre konkurransedyktig», skrev Harmonychain i børsmeldingen da.

I klartekst betyr dette at man må putte ti ganger så mange brikker inn i hver maskin for å oppnå ønsket ytelse enn hva man tidligere har trodd og kommunisert.

Som en naturlig følge av simuleringen har selskapet iverksatt tiltak for å få produksjonskostnadene redusert. Samtidig som de sier de vil vurdere «ulike strategiske alternativer».

Harmonychain har tidligere kommunisert at brikkene deres vil være den mest effektive måten å utvinne visse typer kryptovaluta på. For en tid tilbake offentliggjorde de også en salgsavtale med Keytouch Technologies som ville gi selskapet rundt 900 millioner i inntekter.

Test ga utviklingssmell for norsk krypto-selskap

Harmonychain lander sin første kontrakt – uten ferdig produkt

Frykt for industrispionasje og bestikkelser bremset børsnotering for Harmonychain 

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch