Test ga utviklingssmell for norsk krypto-selskap

Selskapet har lovet svært effektive databrikker for utvinning av kryptovaluta. En test viser imidlertid at effektiviteten er en tidel av hva man håpet.
Fra venstre: Styreleder Bjørn Zachrisson, administrerende direktør Ola Stene-Johansen, teknologidirektør Christian Rustad og operasjonsdirektør Ben Miklozek. | Foto: Harmonychain
Fra venstre: Styreleder Bjørn Zachrisson, administrerende direktør Ola Stene-Johansen, teknologidirektør Christian Rustad og operasjonsdirektør Ben Miklozek. | Foto: Harmonychain

Det norske selskapet Harmonychain har utviklet en databrikke som er spesialdesignet for å utvikle kryptovaluta. Deres datterselskap Lokotech står for produksjon og salg av teknologien.

Mandag kveld sendte Harmonychain ut en driftsoppdatering etter at simuleringer ved bruk av brikkene deres, som har fått navnet Bulldozer, indikerer at ytelsen ikke er helt som ønsket.

I børsmeldingen skriver selskapet at brikken deres har en mer effektiv energibruk enn tidligere kommunisert, men at brikken ikke klarer å utnytte denne energien fullt ut. Hver brikke er på tre watt, men klarer bare å bruke 0,3 watt.

«Simuleringen tilsier imidlertid at hver chip kun forbruker 0.3W, noe som tilsvarer at det kan bli behov opptil 10 ganger flere chips for å nå denne ytelsen. Dette vil igjen kunne øke produksjonskostnadene betydelig, slik at Lokotechs Scrypt Miner blir mindre konkurransedyktig», skriver Harmonychain i børsmeldingen.

I klartekst betyr dette at man må putte ti ganger så mange brikker inn i hver maskin for å oppnå ønsket ytelse enn hva man tidligere har trodd og kommunisert.

Som en naturlig følge av simuleringen har selskapet iverksatt tiltak for å få produksjonskostnadene redusert. Samtidig som de sier de vil vurdere «ulike strategiske alternativer».

Harmonychain har tidligere kommunisert at brikkene deres vil være den mest effektive måten å utvinne visse typer kryptovaluta på. For en tid tilbake offentliggjorde de også en salgsavtale med Keytouch Technologies som ville gi selskapet rundt 900 millioner i inntekter.

Harmonychain lander sin første kontrakt – uten ferdig produkt

Frykt for industrispionasje og bestikkelser bremset børsnotering for Harmonychain

Finanstilsynet i Storbritannia forbyr ledende krypto-aktør 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også