Finanstilsynet i Storbritannia forbyr ledende krypto-aktør

Det britiske finanstilsynet, Financial Conduct Authority (FCA), har besluttet at en verdensledende kryptovalutaplattform ikke får utføre «regulert aktivitet» i Storbritannia.
OMSTRIDT: Tilsynsmyndigheter i flere land har advart mot Binance.com | Foto: AP Photo/Charles Krupa, File
OMSTRIDT: Tilsynsmyndigheter i flere land har advart mot Binance.com | Foto: AP Photo/Charles Krupa, File

FCA har ifølge BBC også utstedt en forbrukeradvarsel om Binance.com, og råder folk til å være forsiktige med annonser som lover høy avkastning på krypto-investeringer.

FCA regulerer ikke kryptovalutaer, men kryptobørser må registrere seg hos dem. Binance har ikke registrert seg hos FCA, og har derfor ikke lov til å drive kryptobørs i Storbritannia.

Binance sier at FCA-kunngjøringen ikke vil ha direkte innvirkning på tjenestene de tilbyr fra nettstedet Binance.com. De viser til at deres eksisterende kryptobørs ikke er basert i Storbritannia, og at avgjørelsen derfor ikke vil ha noen innvirkning på innbyggere i Storbritannia som bruker nettstedet til å kjøpe og selge kryptovalutaer.

Dette er ikke første gang selskapet som har tilhold på Cayman-øyene kommer under lupen hos reguleringsmyndigheter på grunn av sin globale virksomhet. BBC melder at amerikanske tilsynsmyndigheter (SEC) ifølge Bloomberg kom med en lignende forbrukeradvarsel i april, og fredag advarte Det japanske finanstilsynet for andre gang på tre år mot plattformen som opererer i landet uten nødvendige tillatelser.

Proffene skyr fortsatt kryptovaluta

Finanstilsynet: – Kryptovaluta er i det store og hele uregulert

Tilgang til en kryptoplattform og skatteteknologi fristet Blockbonds 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også