FinansWatch

Finanstilsynet i Storbritannia forbyr ledende krypto-aktør

Det britiske finanstilsynet, Financial Conduct Authority (FCA), har besluttet at en verdensledende kryptovalutaplattform ikke får utføre «regulert aktivitet» i Storbritannia.

OMSTRIDT: Tilsynsmyndigheter i flere land har advart mot Binance.com | Foto: AP Photo/Charles Krupa, File

FCA har ifølge BBC også utstedt en forbrukeradvarsel om Binance.com, og råder folk til å være forsiktige med annonser som lover høy avkastning på krypto-investeringer.

FCA regulerer ikke kryptovalutaer, men kryptobørser må registrere seg hos dem. Binance har ikke registrert seg hos FCA, og har derfor ikke lov til å drive kryptobørs i Storbritannia.

Binance sier at FCA-kunngjøringen ikke vil ha direkte innvirkning på tjenestene de tilbyr fra nettstedet Binance.com. De viser til at deres eksisterende kryptobørs ikke er basert i Storbritannia, og at avgjørelsen derfor ikke vil ha noen innvirkning på innbyggere i Storbritannia som bruker nettstedet til å kjøpe og selge kryptovalutaer.

Dette er ikke første gang selskapet som har tilhold på Cayman-øyene kommer under lupen hos reguleringsmyndigheter på grunn av sin globale virksomhet. BBC melder at amerikanske tilsynsmyndigheter (SEC) ifølge Bloomberg kom med en lignende forbrukeradvarsel i april, og fredag advarte Det japanske finanstilsynet for andre gang på tre år mot plattformen som opererer i landet uten nødvendige tillatelser.

Proffene skyr fortsatt kryptovaluta

Finanstilsynet: – Kryptovaluta er i det store og hele uregulert

Tilgang til en kryptoplattform og skatteteknologi fristet Blockbonds 

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch