Harmonychain lander sin første kontrakt – uten ferdig produkt

Bare en uke etter at Harmonychain kom seg inn på børsen er den første kontrakten signert. Med lovnad om betydelige inntekter.
Ledelsen i Harmonychain. Fra venstre: Styreleder Bjørn Zachrisson, administrerende direktør Ola Stene-Johansen, teknologidirektør Christian Rustad og operasjonsdirektør Ben Miklozek. | Foto: Harmonychain
Ledelsen i Harmonychain. Fra venstre: Styreleder Bjørn Zachrisson, administrerende direktør Ola Stene-Johansen, teknologidirektør Christian Rustad og operasjonsdirektør Ben Miklozek. | Foto: Harmonychain

Harmonychains heleide datterselskap Lokotech har inngått en avtale med Keytouch Technologies AS om salg av Harmonychains databrikke for utvinning av kryptovaluta for 900 millioner kroner.

Keytouch skal sette brikkene i arbeid i sitt «miljøvennlige og moderne» anlegg på Notodden. Avtalen er en rammeavtale på fem år.

– Vi er svært fornøyd med å sikre en rammeavtale om produksjon og logistikk med Keytouch. Keytouch holder et høyt servicenivå, har opparbeidet en sterk kompetanse gjennom leveranser til andre high tech-kunder og har et solid bransjenettverk. Vi er trygge på at de vil levere et førsteklasses produkt. Det at Keytouch også fokuserer på og produserer med kortreist grønn energi fra egen solcelleanlegg passer godt med vårt egen fokus på energieffektive og miljøvennlige løsninger innen blokkjede, sier administrerende direktør i Harmonychain AS og styreformann i Lokotech AS, Ola Stene-Johansen i en børsmelding.

Keytouch ser for seg at avtalen vil få ringvirkninger for lokalområdet.

– Avtalen har en beregnet verdi på ca 900 millioner kroner, og vil skape flere nye arbeidsplasser, både for Keytouch og for flere av våre underleverandører. Det er planlagt oppstart av produksjon i 1. halvår 2022. Mesteparten av produksjon vil bli utført på Notodden, men vi har også et godt kontaktnett av underleverandører til dette prosjektet, sier Markedssjef i Keytouch Arild Henriksen.

Utvinning av kryptovaluta har fått et frynsete rykte på grunn av de store energimengdene som går med. Keytouch understreker at en uspesifisert del av deres energibehov kommer fra egne solceller.

Har ikke ferdig produkt

Det eneste denne avtalen mangler er et ferdig produkt. Lokotech Bulldozer, som databrikker heter, er ennå ikke ferdig. Faktisk er det heller ikke en fungerende prototype klar.

– Det som gjenstår er å omgjøre chipen fra et arkitektuelt design til en design som kan masseproduseres fysisk. For å redusere risiko ytterligere produserer vi først en prototyp. Arbeidet er vi godt i gang med, og som kommunisert tidligere forventer vi en prototyp-wafer mot slutten av året, sier Stene-Johansen til DN.

Leder for Keytouch, Hans Arne Flåto, forklarer til DN at Harmonychain og Lokotech skal forsyne Keytouch med databrikker, mens Keytouch skal bygge ferdige utvinnermaskiner som de igjen selges til sine kunder.

Flåto regner med å ha inntekter på 100 millioner kroner i året fra løsningen fra 2022.

Forskriftsendring: Flere krypto-aktiviteter krever nå registrering hos Finanstilsynet

Norwegian Block Exchange satser mot utlandet

Huddlestock med fortrinnsrettsemisjon og oppkjøp: – En merkedag 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også

FORTSATT MED: Øyvind Thomassen er fortsatt med som leder i Sbanken etter DNB-fusjon | Foto: Sbanken

Dette gjør Sbanken-sjefene i dag

For abonnenter