Norwegian Block Exchange satser mot utlandet

Med mulighet til å veksle med både svenske og danske kroner blir NBX den første norske kryptobørsen som satser utenlands.
Foto: Ørn E. Borgen / NTB
Foto: Ørn E. Borgen / NTB

Norwegian Block Exchange er en av Norges første kryptobørser og er et resultat av en skitur med tidligere Norwegian-sjef Bjørn Kjos og hans svigersønn Stig Kjos-Mathisen.

Ifølge Dagens Næiringsliv omsetter NBX kryptovaluta for 150 millioner kroner i måneden og har 26 ansatte. Nå har de skaffet seg valutakonto for svenske og danske kroner og vil satse utenlands.

– Det geniale med kryptovaluta og blokkjedeteknologi er at det visker ut landegrenser som før har vært begrensende for hvor tradisjonelle finansinstitusjoner har hatt mulighet til å tilby sine tjenester. Rent strategisk er det viktig for oss å få fotfeste i Norden før vi går videre ut i Europa, sier Kjos-Mathisen til avisen.

NBX har gode muligheter til å etablere seg raskt i de to nabolandene våre. I Sverige er det høye gebyrer på slike tjenester og et fragmentert marked. I Danmark er markedet enda mindre digitalt.

Her hjemme har det vært skrevet en del om kryptovaluta og problemer med innløsning i tradisjonell valuta. Siden det kan være vanskeligere å dokumentere opphavet til kryptovaluta er det mange banker som kvier seg til å oppbevare penger som er vekslet fra kryptovaluta fordi det vil stride mot hvitvaskingsreglene.

Derfor ønsker NBX å få konsesjon som finansforetak.

– Det er viktig for NBX at kundene og interessenter forstår at det ikke er reguleringene vi vil rokke ved, men forretningsmodellene til dagens banker og betalingsformidlere. Derfor vil det å kunne tilby blokkjedebaserte finansielle tjenester under fullt tilsyn av Finanstilsynet bidra til å skape trygghet rundt overgangen til denne nye digitale finansielle verden, sier Kjos-Mathisen.

Sanner vil la flere gründerbedrifter få tilgang til store skattefordeler

ZTL ansetter ny direktør for styring, risiko og etterlevelse

Huddlestock henter 34,8 millioner i fortrinnsrettsemisjon 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også