FinansWatch

Få fintech-selskaper vokser seg store

Et fåtall av de norske fintechselskapene vokser seg store og nesten ingen tjener penger. Det kommer frem i en ny rapport.

Bjørn Harald Hansen, partner og en av grunnleggerne av Ontogeny Group, har levert en undersøkelse om norske fintech-selskaper til Finansforbundet. | Foto: Google (bakgrunn), Ontogeny Group (innfelt)

– Det er mange som vil konkurrere med bankenes tjenester, og mange som har satset på forbrukslån, har lykkes i å ta markedsandeler fra bankene. Men ser en bort fra forbrukslån, har ikke konkurransen med bankene gått så bra foreløpig, sier Bjørn Harald Hansen, partner og en av grunnleggerne av Ontogeny Group, til Finansfokus.

Ontogeny Group har på oppdrag av Finansforbundet kommet med en rapport om hvordan det står til i den norske fintechbransjen der det finnes om lag 120 fintechselskaper.

Hansen mener bankene har vært flinke til å tilpasse seg markedet og kundenes behov og ønsker.

– Selv om det er stort rom for forbedring, var tross alt norske banker tidlig ute med digitalisering sammenlignet med andre banker internasjonalt. I tillegg er finansnæringen gjennomregulert. Det er for eksempel særskilte kapitalkrav som gir store banker stordriftsfordeler, sier han til Finansfokus.

Lunar Bank satser videre i Norge

Peter Thiel går inn i nordnorsk venture-selskap

Vil lansere AI-selskapet Strise internasjonalt 

Mer fra FinansWatch

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch