Lunar Bank satser videre i Norge

Den danske banken Lunar Bank vil først få tak i unge kunder som vil inn i aksjemarkedet. Deretter er planen å etablere fullskala bankvirksomhet. Banksjefen mener at om DNB får kjøpe Sbanken vil det være en «gavepakke» for dem.
Banksjef Eilin Schjetne i Lunar Bank Norge kommer fra Visa og har tidligere arbeidet hos Nets og DNB. | Foto: Lunar
Banksjef Eilin Schjetne i Lunar Bank Norge kommer fra Visa og har tidligere arbeidet hos Nets og DNB. | Foto: Lunar

Lunar Bank startet i Danmark for fem år siden og planen er å satse både i Norge og Sverige. På sikt ønsker banken også å etablere seg i Finland.

Banken lanserte i forrige uke en aksjehandelsløsning for å kjøpe aksjer og børsnoterte fond som de håper vil få unge kunder interessert, skriver Finansavisen.

– Vi har i utgangspunktet rettet oss mot yngre bankkunder, og vil deretter gå mot de eldre kundene, sier banksjef Eilin Schjetne i Lunar Bank i Norge til avisen.

Schjetne ble ansatt i stillingen for kun to uker siden og forteller til Finansavisen at målet er å bli en fullskalabank, slik de er på vei til å bli i Danmark.

– Hvis DNB kjøper Sbanken er det en gavepakke for oss. I likhet med Sbanken er Lunar Banks løsninger enkle å bruke, og i likhet med slik de også startet legger vi opp til å være en av flere banker kunder bruker siden vi foreløpig ikke er en fullskalabank, sier Schjetne til avisen.

Dansk digitalbank kjøper lånetjeneste for milliardsum

Dansk digitalbank henter 438 millioner og storsatser i Norge

DNB åpner for å videreføre Sbanken-navnet

Ansatte i Sbanken får bonus for å bli i jobben til nyttår

Nå har DNB sikret seg over 90 prosent av Sbanken-aksjene 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også