Vil lansere AI-selskapet Strise internasjonalt

Strise samarbeider med Danske Bank og nå har selskapet ved daglig leder Marit Rødevand internasjonale ambisjoner.
Daglig leder Marit Rødevand i Strise. | Foto: Andreas Turau
Daglig leder Marit Rødevand i Strise. | Foto: Andreas Turau

– Vi har hatt en lang vei fra forskning til salgbart produkt. Nå har vi både små og store kunder, og snart er vi klare for å lansere Strise internasjonalt, sier Marit Rødevand, daglig leder og gründer i Strise, til Finansavisen.

I mars i år skrev vi at både antihvitvaskingsavdelingene og bedriftsrådgiverne i Danske Bank tar i bruk Strise sitt arbeidsverktøy, som strukturerer store mengder data så de ansatte kan bruke tiden på analyser.

– Danske Bank hadde en pilot gående med Strise høsten 2019. Vi så et klart behov for teknologien Strise tilbyr, og vi har inngått et samarbeid med dem for Danske Bank Norge. Det er mange avdelinger i banken som har behov for å sammenstille data fra ulike datakilder på ett sted, slik at vi kan bruke tiden på analyse og gode avgjørelser istedenfor å innhente data, uttalte Ida Marie Christensen, Head of Growth & Impact i Danske Bank Norge til FinansWatch.

Rødevand, som befinner seg på listen blant Norges 50 fremste tech-kvinner, forteller til Finansavisen at Strise skal begynne «så smått» med internasjonalt salg i Skandinavia ved at de følger kundene sine ut.

– I første omgang har vi laserfokus på Norge og Norden. Trolig vil Storbritannia eller Tyskland komme deretter, men det blir ikke i år, sier hun til avisen.

Selskapet omsatte for 1,6 millioner kroner i 2019, men Rødevand ønsker ikke å tallfeste omsetningen i fjor eller nivået på de repeterende programvare inntektene til avisen, men bekrefter at inntektene er på tur opp.

– Vi er i sterk vekst med en unik programvare. Vi har doblet inntektene siden januar, og vi går mot en ny dobling fra nå til desember, sier Rødevand til Finansavisen.

Strise inngår samarbeid med Danske Bank: – Godt eksempel på at samarbeid mellom en stor og liten aktør kan fungere godt

Strise-sjef: – I begynnelsen var det vanskelig å sitte alene på hjemmekontor 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også