FinansWatch

Bankene «overraskende positive» til Fintech Norways PSD2-gulrot

Fintech-bransjen ønsker fortgang i implementeringen av PSD2-API-ene i bankene. Samtidig er Finanstilsynet lunkne til å true med sanksjoner. En teknologisk gulrot fra fintech-ene selv kan bli løsningen.

Alf Gunnar Andersen, styrelder i Fintech Norway. | Foto: Veronika Stuksrud

FinansWatch har skrevet mye de siste månedene om at norske fintech-selskaper mener de ikke får den tilgangen til bankene som de har krav på gjennom PSD2.

Og selv om fristen for full implementering er gått ut for bankene og det europeiske banktilsynet EBA er klare på at de forventer at de nasjonale tilsynene gjennomfører sanksjoner, har det ikke kommet dit i Norge ennå.

Nå håper bransjeorganisasjonen Fintech Norway at de kan bidra til en løsning. De har siden sin egen oppstart ved årsskiftet jobbet med en varslingsportal som forteller når feil oppstår mellom bankenes API-er og fintech-selskapene som kobler seg til.

Feilmeldingssystemet var først ment å være et system fintech-ene skulle bruke til å sjekke om tilgangen til bankene er slik den skal være, men har utviklet seg til å bli et feilmeldingssystem med gjensidig nytte for fintech-selskapene og bankene.

– Vi får tydeligere spilleregler. En del av problematikken i dag er at flere banker har egne løsninger og sider for å ta imot meldinger og varsle om oppdateringer. Vi har dessverre et inntrykk av at disse ikke alltid blir oppdatert eller besvart. På denne måten får vi en felles standard for hvordan vi skal rapportere inn feil, sier Alf Gunnar Andersen, styreleder i Fintech Norway til Shifter.

Dersom løsningen blir en suksess er ikke Fintech Norway fremmed for å bringe den ut av landet.

– Nå drømmer vi litt, men det hadde vært utrolig kult å kunne bidra til en felles europeisk standard på innrapporteringer, sier Andersen.

Daniel Furset er ny driftsjef for Fintech Norway

PSD2-fristen nærmer seg - Finanstilsynet vil ikke kommentere mulige sanksjoner mot bankene

Fintech Norway: Organisering er en nødvendig tidstyv 

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch