FinansWatch

PSD2-fristen nærmer seg - Finanstilsynet vil ikke kommentere mulige sanksjoner mot bankene

Den europeiske bankmyndigheten EBA anbefaler Finanstilsynet å ta i bruk sanksjoner mot banker som ikke følger PSD2-regelverket til punkt og prikke innen 30. april. Finanstilsynet vegrer seg imidlertid mot å bekrefte slik sanksjoner.

Olav Johannessen er seksjonssjef for IT og betalingstjenester i Finanstilsynet. | Foto: Jörgen Skjelsbæk (bakgrunn), Finanstilsynet (innfelt)

Det har gått over halvannet år siden det nye PSD2-direktivet kom, men norske banker er fortsatt ikke i mål med å tilpasse seg regelverket. Fristen for at bankene må oppdatere sine tjenester slik at de er i henhold til regelverket fra Den europeiske bankmyndigheten går ut 30. april.

I regelverket står det blant annet følgende: «EBA forventer, i tilfelle hindringer fortsatt eksisterer etter nevnte deadline, at nasjonale tilsynsmyndigheter tar i bruk mer effektive tiltak for å forsikre at lovene etterleves, inkludert, men ikke begrenset til, å tilbakekalle fritaket fra reserveløsning som banker, kortutstedere eller e-pengeforetak allerede har fått og/eller utstede bøter», skriver EBA.

Allerede abonnent? Logg inn.

Les hele artikkelen

Få tilgang i 21 dager gratis.
Det krever ikke kredittkort, og det vil ikke gå over til et betalt abonnement etter endt prøveperiode.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Motta våre daglige nyhetsbrev
  • Full tilgang i vår app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få ubegrenset tilgang til FinansWatch for 1360 kr per kvartal.

Abonnér her

Få ubegrenset tilgang for deg og dine kolleger.

Start en gratis prøveperiode for bedriften i dag

Mer fra FinansWatch

Fotballsupporter vil brenne Sparebank 1-logoen

Sparebank 1 Sørøst-Norge er sponsor for både Odd og Sandefjord, som spiller i Eliteserien i fotball. Nå deler banken ut gratisbilletter til bortesupportere, og hjemmesupporterne gir banken krass kritikk i sosiale medier.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch