Ant Group hentet over 300 milliarder i verdens største børsnotering

Den kinesiske fintech-giganten Ant Group siktet på å selge aksjer for 35 milliarder dollar. Det endte med 34,5 milliarder, cirka 320 milliarder kroner.
Jack Ma har anledning til å smile etter at Ant Group ble notert på børsene i Shanghai og Hongkong | Foto: AP/NTB Scanpix
Jack Ma har anledning til å smile etter at Ant Group ble notert på børsene i Shanghai og Hongkong | Foto: AP/NTB Scanpix

Ant Group kontrolleres av Alibaba-gründer Jack Ma. Selskapet er blitt Kinas største betalingsselskap takket være Alipay, som har mer enn 700 millioner månedlige brukere, hovedsakelig i Kina. Alipay-appen tilbyr brukerne alt fra betalingstjenester, lån og forsikringer til reiseservice og matlevering.

Tegningskursen på aksjen endte på 68,8 yuan i Shanghai og 80 hongkongdollar i Hongkong. Dermed fikk selskapet en verdi på omtrent 313 milliarder dollar, nesten 2900 milliarder kroner. Det er en vurdering som ligger langt over den 250-280 milliarder kroner det ble sagt at Jack Ma siktet på i forkant.

Med noteringen tar Jack Ma også tilbake rekorden for verdens største børsnotering fra den statlige saudiske oljekjempen Saudi Aramco, som solgte aksjer for 29 milliarder dollar, da selskapet gikk på børs i desember i fjor. Før det var det e-handelsgiganten Alibaba, som eier 33 prosent av aksjene i Ant Group, som hadde rekorden.

Interessen for noteringen var gigantisk i Kina. Tilbudet som var rettet til institusjonelle investorer i Shanghai ble overtegnet hele 284 ganger, skriver den svenske nettavisen Breakit.

Beste kvartal noensinne for norsk folkefinansiering

Dansk digitalbank henter 438 millioner og storsatser i Norge

Vipps tar opp kampen om mobilkundene 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også