Dansk digitalbank henter 438 millioner og storsatser i Norge

Danske Lunar har som ambisjon å bli en digital utfordrerbank på nordisk nivå. Nå åpner banken kontor i Norge og skal ansette 20 personer.

Fredag ble det kjent at Lunar har hentet 40 millioner euro, tilsvarende 438 millioner kroner, i en såkalt serie C-finansiering. Pengene skal i høy grad brukes til å styrke bankens satsing på å bli en nordisk utfordrerbank.

Per i dag er Lunar den eneste heldigitale banken med bankkonsesjon i alle nordiske land.

Totalt har banken omtrent 200.000 privatkunder og 5.000 bedriftskunder i Danmark, Sverige og Norge. I løpet av neste år regner Lunar med å åpne bankappen også for finske kunder.

Kapitalinnsprøytingen skal blant annet brukes til å åpne kontor i Oslo og selskapet planlegger å ansette 20 personer i Norge i løpet av de kommende månedene.

– Vi bygger en app som vil bryte ned den monopollignende nordiske bankinfrastrukturen for å kunne tilby norske kunder et bedre verktøy for administrere sin økonomi, sier gründer og daglig leder Ken Villum Klausen i Lunar i en uttalelse.

Etter den siste kapitalrunden har Lunar totalt hentet 104 millioner euro, tilsvarende 1.136 millioner kroner. De største investorerne er Seed Capital, Greyhound Capital, Socii Capital and Chr. Augustinus Fabrikker

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også