Fana Sparebank inngår samarbeid med SDC

Sparebanken blir dermed kunde og eier i selskapet.
PARTNERE: Fra venstre, Stig Valderhaug (Area Director i SDC), Torben Finnemann (adm.dir i SDC), Lisbet K. Nærø (adm.dir. i Fana Sparebank) og Inge Ådland (direktør for innovasjon og teknologi i Fana Sparebank). | Foto: Pernille Sommer / NTB
PARTNERE: Fra venstre, Stig Valderhaug (Area Director i SDC), Torben Finnemann (adm.dir i SDC), Lisbet K. Nærø (adm.dir. i Fana Sparebank) og Inge Ådland (direktør for innovasjon og teknologi i Fana Sparebank). | Foto: Pernille Sommer / NTB

I en pressemelding mandag ettermiddag kommer det frem at Fana Sparebank gjør overgang til SDCs kjernebankplattform.

– SDC sin samvirkemodell harmonerer godt med sparebankstrukturen. Valget av leverandør understøtter vår strategi som en uavhengig aktør, og vi får være med å påvirke den videre utviklingen av kjernebankløsningen. Den moderne plattformen vil styrke vår posisjon som en nytenkende bank som tør å gå egne veier. Det er viktig for oss å kunne tilby kundene smarte og smidige løsninger, sier adm.dir. Lisbet K. Nærø i Fana Sparebank.

Det er konkurrenten Tietoevry som inntil nå har stått for Fana Sparebanks kjernebanksystem. Byttet til tross, opplyser banken at Tietoevery fortsatt skal drifte bankens klientplattform.

– Vi har vurdert de ulike alternativene og landet på at SDC er den strategisk riktige partneren for oss. Vi har et felles mål om å levere fremtidsrettede løsninger til våre kunder, og vi ser frem til et godt og spennende samarbeid med SDC, sier Nærø.

Vendepunkt?

I pressemeldingen opplyser SDC at de har samarbeid med 21 norske banker.

I løpet av fjoråret byttet alle bankene i Eika Alliansen kjernebankplattform fra SDC til Tietoevery. Det betød i sin tid at over femti banker byttet IT-leverandør til SDCs konkurrent.

Avtalesigneringen med Fana Sparebank er med på å snu en trend for Sparekassernes Datacentraler i Norge.

– Det er ingen tvil om at dette er en stor dag for SDC, og vi er utrolig glade for å ønske Fana Sparebank velkommen i SDC-fellesskapet. Dette partnerskapet befester SDC sin posisjon på det norske marked som en sterk og innovativ leverandør med konkurransedyktige produkter og priser, sier Torben Finnemann, adm.dir. i SDC.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også