Sandnes Sparebank frifunnet for brudd på sanksjonsregelverket

Hordaland tingrett har frifunnet Sandnes Sparebank for uaktsomt brudd på det finansielle sanksjonsregelverket. 
FRIFUNNET: Sandnes Sparebank ble mandag frifunnet av Hordaland tingrett. Avbildet er administrerende direktør i Sandnes Sparebank, Trine Stangeland, og finansdirektør Tomas Nordbø. | Foto: Sandnes Sparebank.
FRIFUNNET: Sandnes Sparebank ble mandag frifunnet av Hordaland tingrett. Avbildet er administrerende direktør i Sandnes Sparebank, Trine Stangeland, og finansdirektør Tomas Nordbø. | Foto: Sandnes Sparebank.

Sandnes Sparebank ble mandag frifunnet av Hordaland tingrett for uaktsomt brudd på det finansielle sanksjonsregelverket, i saken mellom banken og påtalemyndigheten. 

Saken handlet om en klientkonto som hører til et norsk advokatfirma, som er underlagt det samme regelverket.

– Vi er naturligvis fornøyde med at vi er frifunnet, men det er ikke overraskende. Vi er glade for at denne saken nå forhåpentligvis er over, sier Trine Stangeland, administrerende direktør i Den Gule Banken, Sandnes Sparebank, i en pressemelding. 

Bankens advokat i saken, Gunnar Holm Ringen, mener utfallet av saken er godt, både for banken og bransjen som helhet. 

– Det er viktig å kunne søke råd og veiledning hos relevante myndigheter uten at det skal møtes med straff, sier Holm Ringen. 

Sandnes Sparebank opplyser at banken umiddelbart tok kontakt med Økokrim og fulgte de rådene som ble gitt. Banken sørget for at pengene på kontoen ikke var tilgjengelig for listeførte, eller hans advokat. Den listeførte hadde ikke mulighet til å disponere pengene på kontoen. 

Banken ble ilagt et forelegg fordi den ikke teknisk sperret den omtalte klientkontoen raskt nok. Banken nektet å godta forelegget. I frifinnelsen vektlegger tingretten av bankens rutiner var gode, og at tiltakene som ble iverksatt førte til at den listeførte i praksis ikke ville motta penger utbetalt fra kontoen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også