Elin Sandnes (35) blir ny konserndirektør i DNB

Elin Sandnes blir konserndirektør for technology & services i Norges største bank.
Elin Sandnes går inn i DNBs konsernledelse. | Foto: DNB.
Elin Sandnes går inn i DNBs konsernledelse. | Foto: DNB.

17. juni blir Elin Sandnes ny konserndirektør for technology & services i DNB. Sandnes har de siste to årene ledet sparing- og investeringsdivisjonen i kapitalforvaltningsområdet i banken. Nå blir hun en del av konsernledelsen, som yngst siden DNB fusjonerte med Gjensidige NOR i 2003, og ble til DNB Bank. 

– Jeg skal innrømme at jeg trodde den lå litt lenger fram i tid. Jeg turte likevel å takke ja til denne jobben, fordi jeg vet at det er et så solid fundament på plass, og jeg kjenner så mange folk i T&S og vet hvor dyktige de er, sier 35-åringen i en pressemelding. 

Det var E24 som omtalte nyheten først.

Konsernsjef Kjerstin Braathen gleder seg til å få Sandnes med som en del av bankens konsernledelse. 

– Elin er en dyktig leder, som de siste to årene har ledet sparesatsingen vår med stø hånd. Jeg kjenner henne som visjonær og med høy gjennomføringskraft og god til å bygge team. I tillegg er hun modig og ærlig og god til å ta tak i ting som kan forbedres, sier Kjerstin Braathen, konsernsjef i DNB. 

Sandnes blir leder for 3700 ansatte, og får gjennom technology & services-divisjonen ansvar for teknologi, IT-systemer, sikkerhet og drift i Norges største bank. .

– At de er stabile, sikre og at vi har gode løsninger, er avgjørende for Norge, og det synes jeg det er kult å være lederen for. For det innebærer også et enormt samfunnsansvar, sier Sandnes. 

– Min inngang til ledelse er at jeg ikke kommer med en fasit på noe som helst. Jeg er der for å hjelpe teamet med å lykkes, og da må jeg lytte og gjøre det som trengs, om det er å hente kaffe eller ta store beslutninger, sier hun. 

NB! I første versjon av denne saken opplyste DNB om at Sandnes ble den yngste konserndirektøren i bankens historie. Etter publisering ønsket DNB å avgrense utsagnet til at Sandnes blir den yngste i konsernledelsen siden fusjonen med Gjensidige NOR i 2003, da DNB Bank fikk sin nåværende form.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også