Stødig kurs oppover for Flekkefjord Sparebank

Selv med økte drifts- og lønnskostnader senker banken kostnadsprosenten. Banken har økt utlånet med over en milliard kroner på et år. 
SOLID: Flekkefjord Sparebank leverer en solid økning i utlån. | Foto: Flekkefjord Sparebank
SOLID: Flekkefjord Sparebank leverer en solid økning i utlån. | Foto: Flekkefjord Sparebank

Flekkefjord Sparebank, som denne uken hadde 1.300 nye eiere som tegnet seg opp for 163 millioner kroner i en emisjon, leverer et solid kvartal, hvor de endte på et resultat etter skatt på 26,9 millioner kroner. Det er en økning fra første kvartal i fjor på 6 millioner. Dette betyr en egenkapitalavkastning på 9,5 prosent, mot 8,1 prosent i fjor. 

Banken skriver at de i en periode med lav og fallende kredittvekst i markedet stadig tar nye markedsandeler i sitt primærmarkedsområde. Utlånsvekst siste 12 måneder var på 17,1 prosent. Banken hadde også en god vekst på innskudd siste 12 måneder, som endte opp 12,4 prosent. 

Totalt utlån for banken er nå 8.140 millioner kroner. En økning på over en milliard kroner fra samme tid i 2023, da de hadde 7.126 millioner kroner i totale utlån. 

Flekkefjord hadde netto renteinntekter i første kvartal 2024 på 54,8 millioner kroner, mot 47,3 millioner kroner samme periode i fjor. Økningen skyldes volumøkning på utlån, god innskuddsvekst, men også generell renteoppgang gjennom 2023.

– Vi har en målsetning om å vokse lønnsomt for å kunne forbli en selvstendig og alliansefri lokalbank som kan bidra til økt sysselsetting og bærekraftig utvikling i de nærområder vi opererer i, sier administrerende banksjef, Heidi Nag Flikka. 

– Gode resultater gjør oss i stand til å øke vårt samfunnsutbytte ytterligere.

Nedgang i kostnader

Bankens kostnadsprosent fortsetter å falle, samtidig som avkastning på bankens egenkapital fortsetter å øke.

– I tråd med målet om å være en fremtidsrettet bank som bidrar til bærekraftige og levende lokalsamfunn har banken rekruttert ytterligere og derfor styrket sitt team med kvalifisert personale. Antall ansatte er nå 67. Til tross for økte lønns- og driftskostnader, senker banken kostnadsprosenten som ved utgangen av kvartalet utgjør 47,7 prosent, mot 49,1 prosent i fjor. Økningen i kostnader skyldes generell økning i prisnivå, samt økning i underliggende volumer og aktivitet, skriver de i meldingen. 

Banken bokfører et tap på 3,2 millioner kroner, knyttet til et spesifikt næringsengasjement. 

– Banken vurderer størrelsen på bokførte tap i perioden som normalt og at det ikke vil komme ytterligere tap knyttet til engasjementet, skriver de. 

Innskuddsdekningen ligger på 84,7 prosent, men ren kjernekapital konsolidert er på 17 prosent. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også