Tidenes førstegangsemisjon for Flekkefjord Sparebank

De 1300 nye eierne har tegnet seg for 163 millioner kroner. 
NYE EIERE: 1300 nye eiere tegnet seg opp i førstegangsemisjonen for 163 millioner kroner. | Foto: Flekkefjord Sparebank
NYE EIERE: 1300 nye eiere tegnet seg opp i førstegangsemisjonen for 163 millioner kroner. | Foto: Flekkefjord Sparebank

Med en imponerende førstegangsemisjon på 163 millioner kroner har lokalbanken fått over 1300 nye eiere, Banken skriver i en pressemelding at flertallet er lokale, mindre sparere. 

Med en overtegning på hele 62 prosent er dette en historisk førstegangsemisjon som setter ny standard for lokalt engasjement og interesse. 

– Emisjonen har hatt en oppslutning og antall tegnere som vi ikke kan huske å ha sett i nyere tid blant sparebanker i denne størrelsen, sier Øyvind Fallmyr, Investment Banking, Norne Securities.

Banken skriver at de har opplevd en overveldende interesse for sine egenkapitalbevis fra både private og profesjonelle investorer og mottatt tegninger fra hele landet, men desidert flest fra sitt eget markedsområde. 1116 privatpersoner har tegnet seg for egenkapitalbevis, som utgjør over 80 prosent av antall tegnere.

Takknemlige

– Vi er takknemlige og overveldet over resultat av emisjonen og den tilbakemeldingen vi har fått fra lokalsamfunnet. Dette er en tillitserklæring og signaliserer en sterk tro på bankens fremtidsvisjon og strategiske planer, sier adm. banksjef Heidi Nag Flikka.

Hun sier at som følge av den store interessen, både med tanke på tegnet volum, og antall deltakere, ønsker banken å prioritere flest mulig privatpersoner som ønsker å eie en del av sin egen lokalbank. Tegninger opptil 50.000 kroner får en tildeling på 100 prosent og tegninger opp til 100.000 får en tildeling på ca. 76 prosent. 

Banken og tilretteleggerne sier de vurderer denne tildelingsnøkkelen som gunstig for likviditet og stabilitet for egenkapitalbeviset og kjøperne. 

– Den fantastiske responsen gjør meg stolt og ydmyk. Det stiller høye krav til fortsatt gode resultater i årene som kommer. Nå ser vi fram til å fortsette vår lønnsomme vekst og ytterligere styrke vår posisjon til det beste for kundene og lokalsamfunnet, sier Nag Flikka.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også