Braathen: – Jeg ønsket å ha med Ingjerd i en ny rolle

Kjerstin Braathen forteller at banken går inn i en ny fase etter at Sbanken-fusjonen ble fullført. 
Konsernsjef i DNB, Kjerstin Braathen. | Foto: Stig B. Fiksdal/DNB
Konsernsjef i DNB, Kjerstin Braathen. | Foto: Stig B. Fiksdal/DNB

Mandag annonserte DNB at banken gjør endringer i konsernledelsen. En av endringene er at Ingjerd Blekeli Spiten går av som direktør for personmarked.

I en epost til FinansWatch, sier konsernsjef Kjerstin Braathen at hun ønsket å ha Spiten med videre. 

– Ingjerd har ledet personmarkedet i over seks år og levert veldig gode resultater på mange områder. Hun og teamet i personmarkedet har ledet an i utviklingen av de gode digitale løsningene våre, og hun har vært en pådriver for å gi kundene den beste økonomiske rådgivningen og gode sparevaner, blant annet gjennom arbeidet med Huninvesterer.

– Med fullføringen av Sbanken-fusjonen for noen uker siden, er vi over i en ny fase, der vi skal koble teknologi og forretning enda tettere sammen slik at vi kan fortsette å bygge den beste banken for kundene våre. Jeg ønsket å ha med Ingjerd videre på laget i en ny rolle, men jeg har full respekt for at hun nå går videre. Jeg vil takke Ingjerd for samarbeidet og for engasjementet hennes for kundene og banken, sier Braathen til FinansWatch. 

– Et stort privilegium

Spiten har foreløpig ikke kommentert sin avgang, men har lagt ut en oppdatering på sin egen side på LinkedIn. 

– Det har vært et stort privilegium å få lede det fantastiske laget i DNBs personmarked. Vi har levert all time high resultater, fått Sbanken på laget og er i mål med en av Norges største bankfusjoner i nyere tid, skriver Spiten i en oppdatering. 

Det er tydelig at Sbanken-oppkjøpet har vært krevende for den nå avgåtte privatmarkedsjefen. 

– Til tross for det mange skulle tro basert på mediebildet, er det både flere kunder og vekst i utlån for Sbanken nå, enn da vi annonserte oppkjøpet. Nå starter en ny fase i banken, og da var det naturlig for meg å gå videre, skriver hun videre i LinkedIn-oppdateringen. 

Avgangen kommer likevel relativt overraskende, for bare en uke siden skrev Spiten dette i en oppdatering på LinkedIn. Da var det lite som hintet om hennes snarlige avgang. 

– Jeg vil takke alle Sbanken-kundene for engasjementet, det har en enorm verdi. Nå skal vi fikse barnesykdommene i den nye appen slik at Öyvind Thomassen og resten av Sbanken-gjengen kan konsentrere seg helt om å levere skikkelig gode tjenester til kundene.

I det store og hele er jeg optimistisk på veien videre for hele personmarkedet i DNB og gleder meg til å kunne fokusere fremover på å lage enda bedre tjenester til kundene både i DNB og Sbanken.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også