Sjeføkonom spår rentekutt før jul

Sjeføkonom Kyrre M. Knudsen i Sparebank 1 SR-Bank, mener sentralbanken demper faren for en ny renteheving.
RETNEKUTT: Sjeføkonom i Sparebank 1 SR-Bank, Kyrre M. Knudsen, tror styringsrenten kommer ned i 2024. | Foto: Jan Inge Haga
RETNEKUTT: Sjeføkonom i Sparebank 1 SR-Bank, Kyrre M. Knudsen, tror styringsrenten kommer ned i 2024. | Foto: Jan Inge Haga

Fredag ble det klart. Norges Bank holder styringsrenten uendret på 4,5 prosent. Sjeføkonom i Sparebank 1 SR-Bank, Kyrre M. Knudsen er klar på at utfallet var som forventet. Han ser samtidig tegn til at sentralbanken ikke tror en ny renteøkning vil bli nødvendig. 

– Dette var som ventet, både at renten er uendret og at Norges Bank sier at renten vil holde seg uendret en god stund framover, sier Knudsen i en uttalelse etter at rentebeslutningen ble kjent. 

– Det er interessant at Norges Bank bruker formuleringen «renten er høy nok til å få ned inflasjonen». De signaliserer dermed at vi er på rentetoppen og toner ned faren for et nytt rentehopp, fortsetter han. 

Sjeføkonomen tror fortsatt det første rentekuttet kommer i 2024. Til og med før jul. 

– Samtidig har de med forbeholdet «skulle det bli nødvendig med rentehopp, er Norges Bank beredt». I sum så tolker jeg dette som at Norges Bank vil ha fram at vi er på rentetoppen og at neste rentebevegelse er rentekutt, men at det vil ta tid.

– Jeg tror fortsatt vi får ett rentekutt før jul, enten i september eller desember. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også