Sandnes Sparebank tror fortsatt på rentekutt i år

Direktør for personmarked, Erik Kvia Hansen, spår rentekutt i desember, til tross for utfallet av dagens rentemøte. 
TROR FORTSATT PÅ RENTEKUTT: Direktør for personmarked i Sandnes Sparebank, Erik Kvia Hansen. | Foto: Den Gule Banken, Sandnes Sparebank.
TROR FORTSATT PÅ RENTEKUTT: Direktør for personmarked i Sandnes Sparebank, Erik Kvia Hansen. | Foto: Den Gule Banken, Sandnes Sparebank.

– Dette var det mest forventede utfallet, og det henger sammen med det som er blitt kommunisert tidligere, altså at vi mest sannsynlig har nådd rentetoppen, og at det tidligst blir rentekutt i høst, enten i september eller desember, sier direktør for personmarked i Sandnes Sparebank, Erik Kvia Hansen, i en pressemelding, i kjølvannet av fredagens rentebeslutning. 

Til tross for Norges Banks beslutning om å holde styringsrenten uendret på 4,5 prosent, tror Kvia Hansen fortsatt på rentekutt i løpet av året. 

– Jeg tror det kommer ett i 2024, og det blir i desember, sier han. 

Hansen mener det er mange faktorer som spiller inn i sentralbankens beslutning om å holde renten på samme nivå. 

– Det har vært nedgang i underliggende prisvekst, men vi er fortsatt langt over målet på 2 prosent. Legg til en kronekurs som er historisk svak, et sterkt lønnsoppgjør, lav arbeidsledighet og økning i boligprisene, så er det ikke så mye som tyder på at vi trenger et rentekutt, og det er disse faktorene som gjør at et rentekutt lar vente på seg. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også