Kutter kapitalkravene til landbrukslån

Regjeringen varsler en regelendring fra 30. juni i år. 
FORNØYD: Direktør for bank og kapitalmarked i Finans Norge, Erik Johansen, er fornøyd med regelendringene. | Foto: Finans Norge
FORNØYD: Direktør for bank og kapitalmarked i Finans Norge, Erik Johansen, er fornøyd med regelendringene. | Foto: Finans Norge

Finansdepartementet varslet torsdag denne uken de relevante EU-myndighetene om at kapitalkravene for standardmetodebankenes næringslån med pant i landbrukseiendom skal reduseres. Regelendringen ventes innført 30. juni i år, fremgår det av pressemeldingen. 

– Dette er gode nyheter for bankene, spesielt de små og mellomstore bankene som nå får økt konkurransekraft i landbrukssegmentet. Det kan også komme landbrukskundene til gode, sier direktør for bank og kapitalmarked i Finans Norge, Erik Johansen. 

Beslutningen er ett av flere forslag regjeringen har kommet med for å jevne ut konkurransevilkårene mellom bankene.

– I desember foreslo Finansdepartementet flere grep for likere konkurransevilkår i det norske bankmarkedet. Å redusere kapitalkravene til landbrukslån var ett av dem. At departementet nå følger opp dette forslaget, er et viktig skritt i riktig retning. Vi ser frem til at resten av forslagene også blir fulgt opp i tråd med intensjonen, sier administrerende direktør Therese Riiser i Sparebankforeningen.

Finans Norge og Sparebankforeningen har jobbet aktivt med denne saken på vegne av sine medlemmer.

– Finansdepartementet har her lyttet til anbefalingene fra Finans Norge og Sparebankforeningen og gjort en rask og klok beslutning for å få på plass bedre konkurransevilkår for både banker og landbrukskundene, sier Johansen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også