Banksjef i SR-bank om landbruk og økonomi: – Det er et vepsebol å stikke fram nesen og mene noe

Sier at klimaet for å diskutere økonomi er tøft. 
FOR LITE: Banksjef i SR-Bank sier bøndene trenger mer penger. | Foto: Finn Frandsen
FOR LITE: Banksjef i SR-Bank sier bøndene trenger mer penger. | Foto: Finn Frandsen

Peder Skåre, banksjef Landbruk og småbedrift i Sparebank 1 SR-bank, sier til Bondebladet at 2024 kan bli et tøft år for mange. 

– Det er et vepsebol å stikke fram nesen og mene noe om landbruk og økonomi. Det som var et brukbart år i 2022, som følge av at mange faktorer dro rette veien, blir erstattet av en utflating og kanskje en liten nedgang i 2023. Så blir 2024 tøffere for mange, som følge av dårlige avlinger, høye rentenivå og overproduksjon, særlig på storfe, sier han. 

Anja Gotvasli, bransjeansvarlig og leder landbruk i Sparebank 1 SMN, sier at det fortsatt er tidlig å konkludere med eksakte tall, men at de ser en tydelig trend i utviklingen. 

– Der ser vi en tydelig endring. Vi har et større antall kunder som er i kort mislighold, men det ser ut til at det ordner seg. Det er en kortsiktig skvis. Så vil ikke kostnadskompensasjon komme inn før i februar, for det som har vært gjennom nesten to år, sier hun til avisen.

Hun sier at 2023 alt i alt gikk bedre enn forventet. Banken har fått rekordmange forespørsler om finansiering av restskatt, men har ikke registrert noen store økninger i forespørsler om avdragsfrihet. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også