Kraft Bank forventer økende egenkapitalavkastning

Banken økonomisk friskmeldte 94 kunder i kvartalet. 
Administrerende direktør i Kraft Bank, Svein Ivar Førland.
Administrerende direktør i Kraft Bank, Svein Ivar Førland.

Fredag slapp Kraft Bank sin rapport for første kvartal. Banken oppnådde en avkastning på egenkapitalen på 3,8 prosent i første kvartal. Banken fikk et resultat etter skatt på 4,2 millioner kroner i kvartalet. 

Konsernets netto renteinntekter ble 30,5 millioner kroner, og andre driftsinntekter på 2,6 millioner kroner. 

Regnskapsførte nedskrivninger og tap utgjorde 4,1 millioner kroner i første kvartal. 

Banken rapporterer om en netto vekst i utlån på 124 millioner kroner i kvartalet. Totalt utlån ved utgangen av kvartalet var på 3.328 millioner kroner. Innskuddsdekningen var på 106 prosent og ren kjernekapital for morbank var på 23,5 prosent i kvartalet. 

Rentenetto utgjør 3,1 prosent av gjennomsnittlig forvaltningskapital, og bankens kostnadsprosent ble 70,5 prosent i første kvartal. 

Som FinansWatch omtalte tidligere i april, fikk Kraft Bank nytt redusert kapitalkrav, som frigjorde 60 millioner i kapital for nisjebanken. I kvartalsrapporten skriver banken at det kapitalkravet gjør det mulig å vokse videre. 

Banken forventer også en solid økning i egenkapitalavkastning mot slutten av 2024. 

– Nytt kapitalkrav muliggjør fortsatt vekst og at banken kan oppfylle vedtatt utbyttepolitikk. Banken har i førstekvartal egenkapitalavkastning på 3,8 prosent Ved utgangen av året forventer banken løpende å være på målet om 15 prosent egenkapitalavkastning, og at avkastningen for året samlet blir 10 prosent, skriver banken i kvartalsrapporten. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også