Kraft Bank fortsatt fanget i rentegarantier – leverer svakeste kvartal på fire år

Kraft Bank leverer et resultat etter skatt på 2,8 millioner kroner for fjerde kvartal. Det er det svakeste kvartalsresultatet siden høsten 2019.
VENTER VEKST: Etter et 2023 preget av rentegarantier og usikkerhet rundt kapitalkravet ser Kraft Bank-sjef Svein Ivar Førland for seg bedre resultater i 2024. | Foto: Kraft Bank
VENTER VEKST: Etter et 2023 preget av rentegarantier og usikkerhet rundt kapitalkravet ser Kraft Bank-sjef Svein Ivar Førland for seg bedre resultater i 2024. | Foto: Kraft Bank

Kraft Bank fullførte i 2023 sitt femte hele kalenderår. Men etter flere år med en grei resultatvekst, har banket sett fallende resultater i to kvartaler på rad.

Fjerde kvartal endte med et resultat etter skatt på 2,8 millioner kroner og en egenkapitalavkastning på 3,4 prosent. Egenkapitalavkastningen for 2023 samlet endte på 10 prosent.

I bankens kvartalspresentasjon oppgis det at rentegarantier gitt til kundene har ført til at de raske renteøkningene i markedet ikke kan tas ut i utlånsrentene umiddelbart.

Netto utlån var ved utgangen av kvartalet 3.205 millioner kroner. Det tilsvarer en vekst på 85 millioner kroner gjennom kvartalet.

Bankens ledelse er tydelig på at utviklingen vil snu i løpet av 2024 og holder fast på målet om en egenkapitalavkastning på 15 prosent.

Avsetninger til tap utgjorde 6,5 millioner kroner i fjerde kvartal. Kapitaldekningen falt ned til 25,9 prosent ved utgangen av fjerde kvartal.

Kraft Bank venter i disse dager på an avklaring rundt hva bankens Pilar 2-krav blir. Dette skal bli avklart i løpet av første kvartal.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også