– Det kan bli en dyr sommerferie for mange

Ekspert tror at nordmenn sin buffer er i ferd med å gå tom. 
BUFFER: Gjeldsekspert tror at nordmenn flest er i ferd med å tømme sparebufferen. | Foto: Enrique Calvo
BUFFER: Gjeldsekspert tror at nordmenn flest er i ferd med å tømme sparebufferen. | Foto: Enrique Calvo

Etter et langt år og en kald vinter hvor nordmenn har sett inflasjon og renter spise opp store deler av det månedlige budsjettet, fryktes det nå at det for mange vil toppe seg når vi nærmer oss sommeren. 

VG skriver i dag at tall som Norsk Gjeldsinformasjon har hentet inn viser at den norske forbruksgjeld har økt betydelig, hvor nå den totale forbruksgjelden på 165 milliarder kroner.

– Det kan bli en dyr sommerferie for mange, sier Svein Ove Karstensen i Norsk Gjeldsinformasjon til avisen. 

Han frykter nå at dyrtiden har gjort at at nordmenn som har spart opp en buffer, nå er i ferd med at den er skrapt for likvide midler. 

– Sparebufferen som mange bygget opp etter pandemien er i ferd med å gå tom, så nå må mange i større grad ta opp lån eller bruke kredittkort, sier han.

I det legger han at nordmenn i stor grad tar opp forbruksgjeld for å dekke dyre kredittkortregninger de ikke lenger klarer å betjene. 

– Vi ser en kraftig vekst i forbrukslån. Folk flest har ikke lenger så mye penger på sparekontoen, så da refinansierer de kredittkortgjelden med forbrukslån. De har bedre rente enn kredittgjelden, men det er en skummel strategi å ta opp lån for å dekke kredittkortene, sier han.


Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også