Stadig færre banker med hovedkontor i Telemark – enda en på vei ut

Det er nå kun fem Sparebanker igjen med hovedkontor i Telemark. Dersom fusjonen mellom Hjartdal- og Skue Sparebank blir vedtatt, vil tallet bli ytterligere redusert. 
GODT VALG: Administrerende banksjef i Skue Sparebank, Hans Kristian Glesne og administrerende banksjef i Hjartdalbanken, Åse Kjersti Øverdal ser frem til samarbeidet.
GODT VALG: Administrerende banksjef i Skue Sparebank, Hans Kristian Glesne og administrerende banksjef i Hjartdalbanken, Åse Kjersti Øverdal ser frem til samarbeidet.

Sparebankreduksjonen i Telemark skiller seg ikke fra trenden i resten av landet. I løpet av de siste 64 årene er antall Sparebanker i Norge gått fra rundt 600 til 100. 

Dette viser en oversikt Sparebankforeningen har lagd over banker som har fusjonert fra 1960 og frem til 2024. 

En Sparebank til på vei ut

De gjenværende Sparebankene med hovedkontor i Telemark er Sparebanken DIN Telemark, Skagerak Sparebank, Drangedal Sparebank, Tinn Sparebank og Hjartdal Sparebank. 

Hjartdal Sparebank og Skue Sparebank gikk tidligere i år ut med at de hadde planer om å fusjonere. Fusjonen ble vedtatt av styrene i de to bankene i midten av februar. På onsdag skal forstanderskapet i banken avgjøre. Om disse er enige med styret, vil fusjonen være et faktum. 

Ved en fusjon, vil navnet på de sammenslåtte bankene bli Skue Sparebank og ha 114 ansatte. Det har vært et vilkår at alle skal beholde jobben. 

En mer konkurransedyktig bank

Administrerende banksjef i Hjartdal og Gransherad Sparebank, Åse Kjersti Øverdal, sa tidligere i år til FinansWatch at fusjonen i all hovedsak har dreid seg om å bli en bedre bank i deres nedslagsfelt. 

– Skue og Hjartdalbanken er en god match, opptatt av personlig oppfølging og bevarelse av kontorer. Det er en fordel å være noe større for å kunne bære økte kostnader og regulatoriske krav, sa Øverdal til FinansWatch. 

Banksjef i Skue Sparebank, Hans Kritian Glesne anslår at synergiene av en fusjon vil komme på cirka 30 millioner kroner årlig. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også