Fusjonen mellom Skue Sparebank og HjartdalBanken vedtatt

Styrene i de to bankene har onsdag vedtatt en avtale om å slå bankene sammen. 
VEDTATT: Styrene i Hjartdalbanken og Skue har vedtatt en avtale om å fusjonere. | Foto: Per Skøien/Skue Sparebank
VEDTATT: Styrene i Hjartdalbanken og Skue har vedtatt en avtale om å fusjonere. | Foto: Per Skøien/Skue Sparebank

Tidlig i januar kom nyheten om at Skue Sparebank og Hjartdal og Gransherad Sparebank sjekket ut mulighetene for å slå bankene sammen. Onsdag ble det, ikke overraskende, klart at bankenes styrer har vedtatt en avtale om å slå seg sammen. Det kommer frem av en børsmelding. 

«Bankens styrer legger stor vekt på at en sammensluttet bank skal bevare og forsterke den lokale tilknytningen,» heter det i børsmeldingen. 

Det vektlegges også at banken skal være en solid støttespiller for det lokale næringslivet. 

Per tredje kvartal 2023 ville den sammenslåtte banken hatt egenkapital på 2.648 millioner kroner, ren kjernekapitaldekning på 19,3 prosent, og en forretningskapital på omtrent 25 milliarder kroner. 

Etter forhandlinger mellom bankene har partene blitt enig om et bytteforhold på 22,7 prosent til HjartdalBanken, og 77,3 prosent til Skue Sparebank. I forhandlingene ble det tatt hensyn til mer- og mindreverdier i balansene, og bankenes resultater. 

Styreleder i Eika Gruppen, og banksjef i Skue Sparebank, Hans Kristian Glesne blir administrerende banksjef i den sammenslåtte banken. Åse Kjersti Øverdal blir viseadministrerende banksjef. Foreslått styreleder i den sammenslåtte banken er nåværende styreleder i Skue Sparebank, George Fulford. 

Fusjonen forventes å være gjennomført i løpet av tredje kvartal 2024. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også