Rødt ut mot norsk bonusfest: – Skyldes ikke at bankene har gjort noe særlig smart

Flere norske bankansatte har fått utbetalt store bonuser etter rekordresultater i 2023. Det får Rødt-leder, Marie Sneve Martinussen, til å reagere.
Leder i Rødt, Marie Sneve Martinussen, mener bankenes gode resultater går på bekostning av folks private økonomi. | Foto: Andre Løyning
Leder i Rødt, Marie Sneve Martinussen, mener bankenes gode resultater går på bekostning av folks private økonomi. | Foto: Andre Løyning

Det har blitt betalt ut store bonuser i flere norske banker, som følge av sterke resultat i 2023. Ifølge Statistisk Sentralbyrå fikk norske banker et samlet resultat etter skatt på 88,5 milliarder kroner.

DNB betalte ut en historisk høy bonus til sine ansatte, mens Sparebank 1 SR-Bank ga alle sine ansatte 10 prosent av brutto årslønn i bonus.

Det reagerer Rødt-leder Marie Sneve Martinussen på, som mener folk har betalt for mye i renter til norske banker.

– Bonusene skyldes ikke at bankene har gjort noe særlig smart, det er fordi Norges Bank har økt renta og da har bankene sett sitt snitt til å øke sin fortjeneste, sier hun til P4.

Det er ikke første gang at Rødt-lederen reagerer på fjorårets sterke resultater i bankbransjen. I januar var hun også sterkt kritisk til DNBs rekortutbytte til eierne.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også