Fair Group lanserer kreditorsertifisering

Fair Group lanserer sertifiseringen «Ansvarlig Kreditor» som selskapet håper skal bidra til en det de mener er en rettferdig inkassoprosess. 
NY SERTIFISERING: Fair Group lanserer en egen kreditorsertifisering for å fremme en rettferdig inkassoprosess. | Foto: Fair Group
NY SERTIFISERING: Fair Group lanserer en egen kreditorsertifisering for å fremme en rettferdig inkassoprosess. | Foto: Fair Group

Fair Group har lenge uttalt et ønske om en ny inkassolov. Torsdag lanserte selskapet kreditorsertifiseringen «Ansvarlig Kreditor» som de håper vil oppmuntre kreditorer til å blant annet ta lavere honorarer. Samtidig lanserer selskapet også klimasertifiseringen «Netto Null.»

– Ved å introdusere disse sertifiseringene for våre oppdragsgivere tar vi aktive skritt for å forme en mer bærekraftig og etisk fremtid innen finansielle tjenester. Vi tror at forretning ikke bare handler om fortjeneste, men også om å påta seg et større ansvar for kloden og samfunnet, forteller bærekraftsansvarlig i Fair Collection, Trine Teigland, i en pressemelding. 

Fair Group opplyser om at «Ansvarlig Kreditor»-sertifiseringen vil deles ut til kreditorer som benytter selskapets modell med reduserte kostnader for sluttkunder. 

– Med «Ansvarlig Kreditor» håper vi flere kreditorer ser viktigheten av at en ny inkassolov med lavere forskriftsfestede salærer kommer på plass. Dette er en anerkjennelse til de aktørene som har tatt ansvar ved å redusere salærene og benytte en mer rettferdig praksis i innfordringsprosessen, sier Teigland. 

Selskapet forteller at de første diplomene deles ut i løpet av første kvartal. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også