Romerike Sparebank leverer et godt resultat i sitt første hele år etter fusjonen

Banken skriver at også de setter av et rekordhøyt beløp til gaver. 
Foto: Romerike Sparebank / PR
Foto: Romerike Sparebank / PR

Etter å ha presentert resultatet for fjerde kvartal 2023, samt sitt første hele år etter fusjonen med Blaker Sparebank, forteller en stolt administrerende banksjef i Romerike Sparebank, Siri Berggreen, at hun er stolt over resultatet fra banken. 

– 1. oktober 2022 slo Romerike Sparebank og Blaker Sparebank seg sammen. To lokale sparebanker, med like verdier. 2023 ble vårt første felles driftsår, og du kan godt si at vi fikk vist hva vi er lagd av. Vi er glade i å ha mange baller i luften, men i tillegg til våre vante aktiviteter inneholdt året en teknisk fusjon, konvertering til nytt kjernebanksystem, et generasjonsskifte og mange nye ansatte. Men først og fremt tok vi vare på kundene våre og landet et godt resultat som vi deler med lokalmiljøet, skriver banken i en pressemelding. 

Banken hadde et resultat før skatt på 203,2 millioner kroner, mot 146,1 millioner kroner i 2022. 

– Dette er et godt resultat, spesielt tatt i betraktning at vi har hatt store ekstraordinære kostnader med fusjon og oppgradering til nye driftssystemer. I dette hektiske året kjenner vi på en takknemlighet over Eika-alliansen som blant annet sørget for en knirkefri overgang til nytt datasystem. Vi setter stor pris på kompetansen, erfaringsutvekslingen og alle bidrag gjennom året – fra de store prosjektene til den daglige kommunikasjonen. Det er godt å spille på lag, sier Berggreen.

Berggreen påpeker at det er noe misvisende å sammenligne 2023 mot 2022, da sammenslåingen først skjedde ni måneder ut i 2022. 

– I tråd med gode sparebankverdier har vi gjennom våre snart 137 år lange historie gitt tilbake til lokalmiljøet. Det er utrolig gøy å kunne røpe at styret foreslår rekordhøye 24,5 millioner kroner i 2024 til bankens gavefond. I 2023 var tilsvarendesum 9,5 millioner kroner. Vi gir gaver som skal bidra til å øke engasjementet i nærmiljøet vårt og berike lokalsamfunnet på Romerike. Vi vil gjøre en forskjell, og det har vi anledning til nå, sier hun. 


Eika-banken hadde ved utgangen av 2023 et totalt utlån på 17,2 milliarder kroner. 


Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også