Skagerak-fusjonen er gjennomført

Sammeslåingen av Skagerak Sparebank, Andebu Sparebank og Larvikbanken ble gjennomført i dag.
Bilde av den nye ledergruppen i Skagerak Sparebank. | Foto: Skagerrak Sparebank
Bilde av den nye ledergruppen i Skagerak Sparebank. | Foto: Skagerrak Sparebank

I dag ble sammenslåingen av de tre banken formelt gjennomført og registrert i Foretaksregisteret. Det opplyser banken i en pressemelding. Det er Skagerak Sparebank som er overtakende bank. Samtidig er Sparebankstiftelsen Andebu og Sparebankstiftelsen Larvik opprettet og registrert.

Det er registrert en forhøyelse av eierandelskapitalen med i underkant av 716 millioner kroner ved utstedelse av 7.159.369 nye egenkapitalbevis til en verdi av 100 kr hver, og til tegningskurs på 125,52 kroner per egenkapitalbevis. 

Det er utstedt 381.099 egenkapitalbevis til eksisterende egenkapitalbeviseiere i Andebu Sparebank, 4.385.308 egenkapitalbevis til Sparebankstiftelsen Larvik og 2.392.962 egenkapitalbevis til Sparebankstiftelsen Andebu, opplyser banken.

Etter utstedelsen av nye egenkapitalbevis vil den totale eierandelskapitalen utgjøre 1,48 milliarder kroner, fordelt på 14.847.000 egenkapitalbevis pålydende NOK 100.

For bankens kunder innebærer ikke dagens sammenslåing noe nytt annet enn en ny visuell profil i bankens markeds- og informasjonsmateriell, og ny logo i nettbank, mobilbank og på bankens nettside, skriver Skagerak Sparebank på sine hjemmesider.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også