Mener ingenting tyder på at det er for få banker i Norge

De siste årene har vært preget av flere oppkjøp og fusjoner i bankbransjen. Likevel mener Finans Norge at bankkonkurransen fremdeles er sterk.
STERK KONKURRANSESITUASJON: FInans Norge er ikke bekymret over konkurransesituasjonen i bank-Norge. | Foto: Kilian Munch
STERK KONKURRANSESITUASJON: FInans Norge er ikke bekymret over konkurransesituasjonen i bank-Norge. | Foto: Kilian Munch

De siste årene har vært preget av en rekke fusjoner blant norske banker. Bare i januar i år har både Totens Sparebank og Sparebank 1 Østlandet, i tillegg til Hjardal og Gransherad Sparebank og Grue Sparebank, varslet at de planelegger en fusjon.

Før dette har Sparebank 1 SR-Bank og Sparebank 1 Sørøst-Norge gått sammen, mens DNB har kjøpt Sbanken, og Nordea har overtatt den norske kundeporteføljen til Danske Bank.

Det er i dag 86 sparebanker i Norge, mens det på 1960-tallet var over 600, skriver Finansavisen.

Likevel skriver Finans Norge i et brev til Finansdepartementet at konkurransesituasjonen fremdeles er god i Norge.

– Det er en utfordring for flere å få tak i nødvendig kompetanse i en stadig mer digital og teknologisk utvikling. Men som vi dokumenterer i rapporten, det er ingenting som tyder på at antallet bankaktører i Norge er for lavt i og med at bankkonkurransen er sterk, Kari Olrud Moen, til Finansavisen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også