Analytikerne venter marginal utlånsvekst for DNB i fjerde kvartal

Det nærmer seg resultatfremleggelse fra Norges største bank. Noen analytikere tror banken ikke klarer å levere utlånsvekst, men i snitt ventes det en forsiktig utlånsvekst i årets tre siste måneder.
FORVENTNINGER: Analytikere fra blant annet JP Morgan og Arctic Securities. tror konsernsjef Kjerstin Braathen legger frem en nedgang i resultat fra Q3 til Q4 under kvartalspresentasjonen onsdag. | Foto: PR/DNB
FORVENTNINGER: Analytikere fra blant annet JP Morgan og Arctic Securities. tror konsernsjef Kjerstin Braathen legger frem en nedgang i resultat fra Q3 til Q4 under kvartalspresentasjonen onsdag. | Foto: PR/DNB

Onsdag slipper bank-flaggskipet DNB tallene for fjerde kvartal. Ifølge analytikerestimater, hentet inn av DNB selv, forventer analytikerne i snitt et resultat etter skatt på 9,2 milliarder kroner. Det blir i så fall noe ned fra tredje kvartal som endte med et resultat på 10,1 milliarder. Det er for øvrig også resultat for tilsvarende periode i 2022.

Estimatet er basert på forventningene fra 15 analytikere som følger banken. 

Ved utgangen av tredje kvartal i fjor var DNBs totale utlån til kunder 2.015 milliarder kroner. Ifølge gjennomsnittet av estimatene for fjerde kvartal ventes det en forsiktig utlånsvekst for banken i fjerde kvartal. 

Analytikerne forventer at DNB ved utgangen av 2023 hadde et totalt utlån til kunder på 2.025 milliarder kroner. Det gir en forventet utlånsvekst på 0,50 prosent gjennom kvartalet og en årsvekst på 3,2 prosent.

Dog er det flere analytikere som tror det blir vanskelig for DNB å levere utlånsvekst i denne perioden. Den mest negative analytikeren tror banken leverer sitt andre kvartal med negativ utlånsvekst på rad, og bankens utlån faller med 41 milliarder kroner.

Analytikerne tror banken presenterer netto renteinntekter på 16.201 millioner kroner i kvartalet. I tredje kvartal viste DNB til 15.718 millioner kroner i renteinntekter. 

Den forventede annualiserte egenkapitalavkastningen er på 15 prosent, som vil være en nedgang fra 16,3 prosent som banken viste til i tredje kvartal. 

Så gjenstår det å se om meglerhusene får rett i sine antagelser. Fasit legges frem onsdag morgen klokken 07:00.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Les også