Advokat ser at flere trekker på rammelån uten å si ifra til medlånetaker

Andreas Poulsson i Codex Advokat ser flere tilfeller av at lånetakere som er i en vanskelig økonomisk situasjon trekker på rammelånet sitt. 
ADVOKAT: Andreas Poulsson i Codex Advokat. | Foto: Codex Advokat Oslo
ADVOKAT: Andreas Poulsson i Codex Advokat. | Foto: Codex Advokat Oslo

Norske bankkunder har til sammen rammelån med pant i bolig for 622 milliarder kroner, skriver Finansavisen. Tallene er hentet fra Finans Norge, og er oppdatert høsten 2023. 

Ifølge advokat, Andreas Poulsson i Codex Advokat, ser han flere tilfeller av at en lånetaker trekker på rammelånet hvis man står i en vanskelig økonomisk situasjon. Ofte uten at den andre medlånetakeren får det med seg. 

– Det starter ofte med at den ene har et personlig forbruk man ikke klarer å dekke opp for, så trekker man bare litt på lånet. Da er det heller ikke alltid man sier fra til den andre parten. Og plutselig har man trukket litt mange ganger, og da kan det bli spørsmål om hva pengene faktisk er brukt til, sier Poulsson til avisen. 

Advokaten forteller at det vil være mulig å se i hvem som har trukket på lånet, men at det ofte er vanskelig å vise om partene var enige om å ta ut pengene. 

– Begge lånetagerne vil uansett være felles ansvarlige overfor banken, sier han. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også