Boliglån-rangering: Digitalbank-konseptene topper nesten alle kategorier

Renteradar har sett på hvilke banker som har hatt beste tilbud for ulike grupper av boliglånskunder i 2023. 
PÅ TOPP: Digitalbank-konseptene topper for alle kategorier med unntak av unge boliglånskunder med høy belåningsgrad, viser Renteradars boliglånsrangering. | Foto: Renteradar
PÅ TOPP: Digitalbank-konseptene topper for alle kategorier med unntak av unge boliglånskunder med høy belåningsgrad, viser Renteradars boliglånsrangering. | Foto: Renteradar

Rangeringen er basert på hvilke banker som oftest dukket opp som topp 3 tilbud for ulike kundegrupper på Renteradar gjennom 2023. 

For kunder over 34 år med standardlån og mellomhøy belåningsgrad havner Himla (Fana Sparebank) på førsteplass, NORDirekte (Skagerak Sparebank) på andre og Landkreditt Bank på tredjeplass. 

«Digitalbank-konseptet Himla fra Fana Sparebank har gjennom hele året vært blant de beste rentetilbudene for denne kundegruppen. Himla har kun ett boliglånsprodukt som går opp til 75 prosent belåningsgrad. Dette har i snitt vært rimeligst totalt sett for de med mellomhøy belåningsgrad,» skriver Renteradar i en pressemelding. 

Digitalbankene havner øverst

For kunder over 34 år med standardlån og lav belåningsgrad, under 60 prosent, ligger Nybygger (Sparebanken Øst) på topp, fulgt av Bulder (Sparebanken Vest) og Sbanken (DNB). For rammelån med lav belåningsgrad havner Sbanken først, NORDirekte på andreplass og Nybygger (Sparebanken Øst) og Bulder (Sparebanken Vest) på delt tredjeplass. 

«Digitalbank-konseptene topper for alle kategorier med unntak av unge boliglånskunder med høy belåningsgrad,» skriver Renteradar. 

Unge boliglånskunder

Kundegruppen Boliglån Ung, for kunder under 34 år som har lån med høy belåningsgrad, er den eneste som ikke toppes av en digitalbank. Her kommer Fana Sparebank på topp, fulgt av Landkreditt Bank og Sparebank 1 Østfold Akershus. 

«De fleste bankene har gode rentevilkår for kunder under 34 år siden det er her konkurransen er størst. Digitalbankene tilbyr sjeldent boliglån til denne gruppen med høy belåningsgrad,» skriver de. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også